Κατρούγκαλος σε Μητσοτάκη: Έχετε θράσος χιλίων πιθήκων [βίντεο]

19/10/16 • 15:02 | UPD 19/10/16 • 15:02

Την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Νίκου Παππά προκάλεσε η δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια αυταρχική κυβέρνηση, με μόνο μέλημα την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος.

Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση, που προσβάλλουν το κράτος δικαίου, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας ο κ. Κατρούγκαλος είπε στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι «έχετε το θράσος χιλίων πιθήκων».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογράμμισε ότι ‘η υποκρισία της ΝΔ φαίνεται από το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται στην συνταγματική υποχρέωση για συγκρότηση του ΕΣΡ’.

«Ούτε κήνσορες ούτε θεράποντες είστε. Υπονομεύσατε το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα. Όποιος δεν διάβασε καλά το ασφαλιστικό, έτσι δεν διάβασε καλά και την ανακοίνωση της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων. Ποιους φωτογραφίζει αυτό κύριοι ; Ποιοι έφτιαξαν την διαπλοκή στην Ελλάδα;», είπε.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι ‘«μας πετάξετε λευκή πετσέτα παράδοσης στους μεγαλοεργολάβους. Η υποκρισία σας φαίνεται από το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεστε στην συνταγματική σας υποχρέωση στην συγκρότηση του ΕΣΡ. Απαντάτε με το θράσος χιλίων πιθήκων που σας χαρακτηρίζει».

«Αντί να έχει θέση η Νέα Δημοκρατία σύρεται πίσω από άλλους», τόνισε ο Νίκος Παππάς απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η συγκρότηση του ΕΣΡ δεν μπαίνει υπό όρους», ξεκαθάρισε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η ΝΔ επέλεξε να υπονομεύσει συνειδητά το ΕΣΡ.

«Να βγείτε στον ελληνικό λαό και να πείτε να επιστραφούν πίσω τα λεφτά. Τα λεφτά που ποτέ δεν τολμήσατε να πείτε στους καναλάρχες να πληρώσουν», τόνισε.