Σφοδρή επίθεση του πρόεδρου της ΝΔ στην Κυβέρνηση

Μητσοτάκης: «Μη διανοηθείτε να φέρετε την πραξικοπηματική τροπολογία Παππά για «μαύρο» στα κανάλια

19/10/16 • 14:24 | UPD 19/10/16 • 15:54

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την για «μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος και φασιστικά καθεστώτα», για υπονόμευση της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Αναφορικά δε με τις νομικές περιπέτειες του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες είπε «Το «μαύρο» στην πολυφωνία και στην ενημέρωση δεν θα περάσει».

Για κρίση δημοκρατίας και πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν την διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικά με το πρωτοσέλιδο της Αυγής για προσωπική υπόθεση δικαστή του ανωτάτου δικαστηρίου.

«Είχα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και δεν αντέχει και μια κρίση Δημοκρατίας. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η χώρα βιώνει πρωτοφανή δημοκρατικό εκφυλισμό» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει «τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που είχαν σκοπό την πίεση σε δικαστές ενόψει της διάσκεψης του ΣτΕ για την Συνταγματικότητα του νόμου Παππά. Μεθοδεύσεις που δεν παραπέμπουν σε κράτος Δικαίου».

Ανεβάζοντας τους τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «παρακράτος ανομίας τις μεθοδεύσεις πριν τη διάσκεψη του ΣτΕ».

«Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου υποκλέπτεται και γίνεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο. Πρόκειται για φαινόμενο που μοιάζει με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δικτατορίας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από δικαστές γιατί δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα μεθοδεύσεων για την ηθική εξόντωση όσων βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε μάλιστα το σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή και τόνισε στην κυβέρνηση να μην διανοηθεί να φέρει ξανά την πραξικοποηματική τροπολογία του Παππά. Ζήτησε, επίσης, η αρμοδιότητα για τα κανάλια να επιστρέψει στο ΕΣΡ και να καταργηθεί ο περιορισμό στον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών.

«Καλώ όλους τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση. Οι μεγάλες κατακτήσεις δεν μπορούν να καταργηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει την παραμονή της εξουσίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η πατρίδα δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των Θεσμών, άλλη καταρράκωση της διεθνούς της αξιοπιστίας».

«Κάθε ημέρα που περνά καθιστά την ανάταξη της χώρας και γι αυτό επιμένουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια πολιτική αλλαγή ώστε να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πριν από δύο χρόνια είχε κυριαρχήσει η άποψη ότι τα πράγματα στη χώρα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Δυστυχώς έγιναν και σήμερα ο Τσίπρας στη βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε με τους χειρισμούς του προσθέτει μεθοδεύσεις που διχάζουν την κοινωνία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παππάς: Βγείτε και πείτε ότι ζητάτε να επιστραφούν πίσω τα λεφτά που πλήρωσαν οι καναλάρχες

Απαντώντας αρχικά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «υφος χιλίων πιθήκων» αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί για τις προβληματικές πρακτικές και τα φαιδρά δημοσιεύματα που αφορούν ανώτατους δικαστές. «Εμφανίστηκε ο αρχηγός της ΝΔ ως κήνσορας των πρακτικών του παρακράτους και θεράπων του κράτους δικαίου. Δεν είστε ούτε κήνσορας ούτε θεράποντας» είπε ο υπουργός επαναλαμβάνοντας τα κυβερνητικά συνθήματα περι πάταξης της διαπλοκής. [Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ]

«Σιγά ρε πο@@@» – Σε ποιον απευθύνθηκε ο Παππάς στην Βουλή; [Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Επίσης ο κ. Νίκος Παππάς είπε ότι «είναι θλιβερό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ουρά των συμφερόντων. Δεν μπορεί να μπαίνει υπο όρους η συναίνεσή σας στο ΕΣΡ. Εχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος. Επιλέξατε να υπονομεύσετε τη διαδικασία και πληρώνετε τις συνέπειες αυτών των πολιτικών επιλογών. Βγείτε στον λαό και πείτε ότι ζητάτε να επιστραφούν πίσω τα λεφτά που για πρώτη φορά πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών και που εσείς ποτέ δεν τολμήσατε να εισπράξετε».