Η pinsa σερβίρεται με διάφορα toppings, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών συστατικών, όπως η ντομάτα, η μοτσαρέλα, τα λαχανικά και φυσικά τα αλλαντικά, μεταξύ των οποίων και το μπέικον.
Υλικά – pinsa
400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
40 γρ. αλεύρι ρυζιού
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι
300 ml κρύο νερό
Για τη γέμιση
6 κουταλιές σάλτσα ντομάτας με βασιλικό Κηπουρός
8 φέτες μπέικον
300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι και το αλεύρι ρυζιού, βάζουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με τον γάντζο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπόλ, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφού έχουν περάσει 24 ώρες, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη, πλάθουμε σε μπάλες, επιστρέφουμε τις μπάλες στο μπολ και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες να φουσκώσουν.
Σε 2 λαδωμένα ταψιά, τοποθετούμε την κάθε μπάλα ζύμης και ανοίγουμε με τα χέρια σε οβάλ σχήμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε τη σάλτσα, το μπέικον, κόβουμε τη μοτσαρέλα και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία πάνω στη pinsa. Ξανά ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει η μοτσαρέλα.
Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
*H συνταγή είναι της Νεκταρίας Κοκκινάκη
Ειδήσεις Σήμερα
To #CancelMasterChef επέστρεψε στο X – Νέο κύμα οργής για το ριάλιτι του STAR
Ο Γιώργος Λιάγκας στην αντεπίθεση – «Aν με προκαλέσουν, εδώ είμαι να απαντήσω»

