Οι γευστικές εκπλήξεις πολλές, με τους θαμώνες να λατρεύουν τις κροκέτες μουσακά, το ριζότο μανιταριών με τρούφα, το κοτόπουλο με τζατζίκι αβοκάντο και τις θεϊκές παπαρδέλες με κόκορα κρασάτο και κρέμα γραβιέρας.
Για όσους, όμως, αγαπούν το ξεχωριστό και θέλουν να απογειώσουν τον ουρανίσκο τους… μία είναι η must επιλογή. Στο «Amber» θα γευτείτε τη νοστιμότερη bistecca alla fiorentina, που θα σας ταξιδέψει στη Φλωρεντία!

Ο σεφ Βασίλης Τζίμας, που υπογράφει το μενού, μάς δίνει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς πετυχαίνει το τέλειο αποτέλεσμα!
- Επιλογή κρέατος
Διαλέγουμε κομμάτι με καλή μαρμάρωση. Το λίπος δίνει γεύση και το αποτέλεσμα είναι πιο ζουμερό. Ιδανικό πάχος: 3–4 εκ.
- Θερμοκρασία πριν το ψήσιμο
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 30–40 λεπτά πριν. Έτσι ψήνεται πιο ομοιόμορφα και δεν «σοκάρεται» στη φωτιά.
- Καρύκευμα
Απλά και σωστά: αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγο πριν το ψήσιμο. Το αλάτι βοηθά να σχηματιστεί καραμελωμένη κρούστα.
- Ψήσιμο & θερμοκρασία
- Δυνατή φωτιά για κρούστα (grill/τηγάνι με μαντέμι ή κάρβουνα).
- Θωράκισμα 1–2 λεπτά κάθε πλευρά και μετά χαμήλωμα/μεταφορά σε πιο ήπια θερμοκρασία.
- Εσωτερική θερμοκρασία: Rare 50–52°C, Medium rare 54–57°C, Medium 60°C
- Αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» 5–8 λεπτά, σκεπασμένη χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Έτσι οι χυμοί ξανα μοιράζονται και δεν «τρέχουν» στο κόψιμο.
INFO
Κολοκοτρώνη 38-40, Αθήνα, τηλ. 2103227757
Ειδήσεις Σήμερα
Porto Leone: Το σχέδιο της Αλεξάνδρας για εκδίκηση και ο καθοριστικός ρόλος της Άντζελας
Έγκυος η Η Ευλαμπία Ρέβη – Οι τρυφερές φωτογραφίες και η ανακοίνωση
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: 7 διάσημοι που μίλησαν χωρίς φόβο για την κατάθλιψη

