Αθήνα Καιρός

Ρητορική τραμπική και… γραφική

3 λεπτά

Αποτελεί συνηθισμένη τακτική των κομμάτων που βρίσκονται στην αξιωματική αντιπολίτευση να ζητούν πρόωρες εκλογές.

Αυτό το αίτημα άλλες φορές είναι πραγματικό και άλλες φορές καταντάει να μοιάζει γραφικό. Εξαρτάται, πάντοτε, από το αν συμβαδίζει ή όχι με το τι θέλει η πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε επιτακτικά πρόωρες κάλπες από το 2016, αν και οι εκλογές είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015. Είχε ήδη, όμως, δημιουργηθεί ένα ισχυρό «κύμα» κατά της τότε κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Από την άνοιξη του 2016, η Ν.Δ. ήταν πρώτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

ΠΡΟΩΡΕΣ κάλπες, βέβαια, ζητούσε και ο Αλέξης Τσίπρας. Χωρίς λόγο και αιτία. Ετσι απλά για να κάνει μικροκομματικά παιχνίδια. Τα γκάλοπ έδειχναν πως ήταν πίσω 5 έως 10 μονάδες από τη Ν.Δ. Λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του περσινού Μαΐου, καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να τα μαζέψει και να φύγει από το Μαξίμου». Τελικά, συνετρίβη με 41% – 20%. Στις κάλπες του Ιουνίου υπέστη δεύτερη πανωλεθρία με 41% – 17% και, τελικά, τα μάζεψε εκείνος και έφυγε από την Κουμουνδούρου.

ΤΙ αποδεικνύουν τα παραπάνω; Κάτι που είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην πολιτική. Η επίγνωση της πραγματικότητας αποτελεί το πιο σημαντικό προσόν για έναν πολιτικό.

ΤΩΡΑ, λοιπόν, έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης και ζητάει τρία πράγματα. Πρώτον, να «παραιτηθεί… ήσυχα» ο Μητσοτάκης. Γιατί, δηλαδή, αν δεν «παραιτηθεί… ήσυχα», τι θα κάνει ο κ. Κασσελάκης, θα μπουκάρει στο Μαξίμου όπως μπούκαραν οι οπαδοί του Τραμπ στο Καπιτώλιο; Δεύτερον, να υπάρξει παρουσία διεθνών παρατηρητών στις ευρωεκλογές, καθώς θέτει ζήτημα για το αδιάβλητο της διαδικασίας. Κάτι που δεν έχει τολμήσει να εκστομίσει κανένας πολιτικός από το 1974 έως σήμερα. Και, τρίτον, να στηθούν διπλές κάλπες, δηλαδή, να γίνουν και εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.

ΤΑ δύο πρώτα αιτήματα Κασσελάκη είναι άκρως… τραμπικά, το τρίτο αίτημα είναι άκρως… γραφικό. Γιατί σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βολοδέρνει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης μαζί με το ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, με ποσοστά που δεν αγγίζουν ούτε το 15%.

ΑΝ ο κ. Κασσελάκης επιμένει να αγνοεί την πραγματικότητα και να λέει ό,τι του έρχεται, χρησιμοποιώντας λαϊκιστική ρητορική, χωρίς να παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, τότε είναι βέβαιο πως το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα υποστεί πανωλεθρία και θα βρεθεί και εκ νέου σε πιθανή διαδικασία «καθαίρεσης» από τους συντρόφους του.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]