Υλικά – σουφλέ ζυμαρικών
Για την κρέμα
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι & πιπέρι
- 150 γρ. parano τυρί
Για τα ζυμαρικά
- 400 γρ. πέννες
- 10 φέτες μπείκον
- 5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
- 400 γρ. parano τυρί
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία. Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και, όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να πήξει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το τυρί. Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το ζαμπόν.
Για το στήσιμο του σουφλέ ζυμαρικών με αλλαντικά: Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τα και τα βάζουμε σε ενα πυρέ, που έχουμε βάλει κάτω λίγη παρμεζάνα και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Τέλος, απο πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, τα τριμμένα τυριά και λίγη φρυγανιά τριμμένη. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς πάνω κάτω ή αέρα για 25-35 λεπτά.
Μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε ό,τι τυριά θέλετε όπως και αλλαντικά. Μπορεί να έχετε ήδη κάποια στο ψυγείο, τα οποία να θέλετε να βάλετε προκειμένου να μην χαλάσουν. Σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα να είναι γευστικό και πλούσιο σε υφές λόγω των διαφορετικών τυριών….
Ειδήσεις Σήμερα
Δύσκολες στιγμές στον Alpha – Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε on air για δύο θανάτους

