Το concept ξεδιπλώνεται σε δύο επίπεδα: μπροστά, ένα ζωντανό urban Japanese bar, μια αθηναϊκή εκδοχή της Japanese pub με cocktails και μικρά delicacies· στο βάθος, ένα speakeasy culinary space που προετοιμάζει τους επισκέπτες για το Smoku The Tasting Room, το Fine Dining 20 θέσεων που θα ανοίξει στις αρχές του 2026. Το project φέρνει στην πόλη μια νέα κουλτούρα: izakaya με αθηναϊκή ενέργεια.

Το Smoku Bar έκανε δυναμική εμφάνιση στο Athens Bar Week, δίνοντας το στίγμα για την εμπειρία που θα ακολουθήσει: craft cocktails με ιαπωνικά αρώματα, μεσογειακές νότες και signature τελετουργίες φωτιάς.
Μέλι, χαμομήλι, μάραθος, αγκινάρα, σύκα και ιαπωνικά citrus συναντούν εκλεκτά spirits σε ποτά που ξεχωρίζουν για την καθαρότητα και την ακρίβεια τους. Όλα συνοδεύονται από ένα μικρό, επιμελημένο bar food menu με ωμές παρασκευές, fire-kissed bites και izakaya classics σε εκδοχή Smoku.
Τον Δεκέμβριο, το Smoku παρουσιάζει ένα pop-up Japanese IZAKAYA, μία teaser–εμπειρία πριν από το πλήρες άνοιγμα τον Φεβρουάριο του 2026.

Για 60 ημέρες μόνο – Limited seated available
Menu Highlights:
- Βεντρέσκα τόνου σε άλμη • ταχίνι • φυστίκι • baby μαρούλι
- Αγκινάρα • ponzu • αυγοτάραχο
- Ταραμάς • wasabi • tobiko • μυρωδικά
- Ελιές καψαλισμένες • λεμόνι • δεντρολίβανο • μαστίχα
- Αγγούρι • kimchi • shiso • τραγανό σουσάμι
- Σεβίτσε τόνου • ponzu • tiger milk • μάνγκο • ρύζι σούσι
- Ταρτάρ μοσχαριού • stracciatella • sushi rice • chilli • truffle
- Μελιτζάνα • miso tahini • ρόδι • mint • κουκουνάρι
- Πατάτες τηγανητές • miso butter • furikake
- Tempura γαρίδας • tentsuyu • spicy mayo • togarashi
- Άγρια μανιτάρια • yuzu truffle dressing • gorgonzola • honey
- Yakitori • yuzu kosho • tare με στάχτη • miso butter
Desserts
- Τιραμισού καφέ • μαστίχα • μάτσα
- Βασκικό cheesecake • yuzu
- Ναμελάκα • φουντούκι • τόνκα
- Burned milk soft ice cream
Μετά τις γιορτές, ξεκινά η προετοιμασία για το Smoku the tasting room, ένα Fine Dining Restaurant 20 θέσεων. Ένα project που θα επιμεληθεί ο Δημήτρης Κατριβέσης σε συνεργασία με τον Ebbe Volmer, σεφ τριών αστεριών Michelin, προσφέροντας ένα τελετουργικό tasting menu βασισμένο στη φωτιά, τη ζύμωση, την ωμή κουζίνα και το ιαπωνικό craftsmanship.
Το Smoku είναι μια ωδή στη φωτιά, στον χρόνο και στην τέχνη της απλότητας. Το tradinovation μέσα από την ιαπωνική πειθαρχία συναντά την ελληνική πρώτη ύλη και το μεσογειακό ένστικτο. Το αποτέλεσμα είναι καθαρές γεύσεις, ακρίβεια, μεταμόρφωση και δημιουργία χωρίς όρια.
INFO: Θησέως 14, Σύνταγμα | Τ: 21 0331 3733
Ειδήσεις Σήμερα
Αριάνα Γκράντε: Σοκάρει η αδυνατισμένη φιγούρα της – Οι θαυμαστές της ανησυχούν για την υγεία της
Σπιτικά μελομακάρονα με σοκολάτα – Ακόμα να τα δοκιμάσεις;
Πολ Κοστέλο: Πέθανε ο στιλίστας της πριγκίπισσας Νταϊάνα
«Μία νύχτα μόνο»-επόμενο επεισόδιο: Ο Οδυσσέας παίρνει μία απόφαση και ανατρέπει τα πάντα
Χρυσή Βαρδινογιάννη: Τράβηξε τα βλέμματα ανάμεσα σε βασιλείς και πρίγκιπες
Στο νοσοκομείο η Μαρίνα Σάττι – Τι συμβαίνει
Η έκτακτη ανακοίνωση για το Φως στο Τούνελ
5 επώνυμες ανοίγουν τα στολισμένα σπίτια τους – Εντυπωσιακά δέντρα, γωνιές που θυμίζουν παραμύθι
Απειλεί με εξώδικα Γκουντάρα και Κάκκαβα – Η Κατερίνα Καινούργιου στην αντεπίθεση
Γιώργος Λιάγκας-Χρήστος Μάστορας: Η άγνωστη κόντρα
Κοντράρει στα ίσα το Voice – Τι έγινε στη βραδινή ζώνη της Κυριακής
Σάκης Ρουβάς: Το σοκαριστικό ατύχημα στη σκηνή