Υλικά – Μπιφτεκάκια σουβλάκι σε πίτα
Για την πίτα
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- Ελάχιστο αλάτι
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- Λίγες σταγόνες νερό
Για τα μπιφτεκάκια
- 300 γρ. κιμά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ.
- 2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
- 1 χοντρή φέτα ψωμί μπαγιάτικο
- Λίγο γάλα
- 1 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγη ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- Στραγγιστό γιαούρτι
- Ντομάτα σε λεπτές φέτες
- Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Διαδικασία
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για τις πίτες μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα. Το δουλεύουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη, απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη. Όταν ξεκουραστεί, τη ζυμώνουμε ελαφρά και τη χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη. Τα μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλή πίτα. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις πίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν ψήνονται, φουσκώνουν αλλά μετά πέφτει ο όγκος τους.
Για τα μπιφτεκάκια: Μουσκεύουμε για λίγα λεπτά το ψωμί στο γάλα και, στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν. Πλάθουμε μπιφτεκάκια από το μείγμα δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα. Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Γεμίζουμε κάθε πίτα με μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Τυλίγουμε τα μπιφτεκάκια σουβλάκι με αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Ειδήσεις Σήμερα
Καλοκαιρινό Ραντεβού: Άσχημη εξέλιξη για Μαλέσκου και Κωνσταντάρα
