Ο Νοέμβριος μπήκε για να φέρει πιο κοντά τα φετινά Χριστούγεννα. Κι αν για κάποιους φαντάζει ακόμα μακριά η μεγάλη, χαρούμενη γιορτή, ωστόσο άλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες.
Όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο μεταμορφώνεται για να γίνει ο πιο αγαπημένος χριστουγεννιάτικος προορισμός της Αθήνας, πλημμυρισμένος από φως και μουσική, όπου μικροί και μεγάλοι συναντιούνται για να μοιραστούν τη χαρά, τη ζεστασιά και την αισιοδοξία των ημερών. Η αρχή των εκδηλώσεων θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου με τη φωταγώγηση, ενώ θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα ως τις 6 Ιανουαρίου 2027, γεμάτο με συναυλίες, παραστάσεις, προβολές ταινιών, DJ sets, πατινάζ, εργαστήρια, happenings-έκπληξη και πολλές ακόμη δράσεις, που διαμορφώνουν ένα πολυδιάστατο εορταστικό πρόγραμμα.
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 17:30 το ΚΠΙΣΝ φωταγωγείται σε μια λαμπερή γιορτή με οικοδέσποινα την ηθοποιό Ευγενία Σαμαρά και ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους. Τα τρία στολισμένα έλατα δεσπόζουν στην Αγορά, τα χιλιάδες λαμπιόνια, που στολίζουν τα 82 πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, ανάβουν, τα Σιντριβάνια χορεύουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και το Παγοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του ως τις 7 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 10.00 το πρωί με 10.00 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανοίγει με το γυναικείο μουσικό σχήμα As a Feather, ενώ ακολουθεί η Πανωραία Χρυσανθοπούλου με την εξαμελή μπάντα της.

ΚΠΙΣΝ_Makers’ Market στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος_φωτογραφία Δανάη Κοκκινάκη
Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Για τη δέκατη διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει το Dreamscape, μια μεγάλης κλίμακας εικαστική παρέμβαση του Γάλλου καλλιτέχνη Cédric Le Borgne, η οποία, από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, μεταμορφώνει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε έναν ονειρικό κόσμο φωτός. Ψάρια που κολυμπούν στον αέρα, πουλιά που φωλιάζουν ανάμεσα στις φυλλωσιές και ανθρώπινες μορφές που αιωρούνται, καλούν τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες να τα ανακαλύψουν καθώς περιπλανιούνται μέσα στο Πάρκο.
Δεκέμβριος
Στις 14 Δεκεμβρίου το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τη Γερμανίδα Ute Lemper, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του καμπαρέ και του μουσικού θεάτρου.
Όπως κάθε χρόνο, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο ζωντανεύουν από τις 20 Δεκεμβρίου και για δώδεκα παραστάσεις. Φέτος, παρουσιάζεται «Ο Τέταρτος Μάγος», σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.

ΚΠΙΣΝ_Παγοδρόμιο στο Κανάλι_φωτογραφία Νίκος Καρανικόλας
Με πανοραμική θέα -από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη- και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το 360° Pop-Up Bar στον Φάρο, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα – σκηνογράφο Ελίνα Λούκου, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία συνάντησης του γιορτινού ΚΠΙΣΝ. Από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου γνωστοί DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks αναλαμβάνουν να απογειώσουν τη γιορτινή διάθεση.
Στις 21 Δεκεμβρίου, η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα και τη χορωδία του El Sistema Greece που παρουσιάζουν τη συναυλία «HOLLY JOLLY 80s» με μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80. Την ορχήστρα διευθύνουν οι Κυριακή Κουντούρη και Ζωή Ζενιώδη, ενώ τη διεύθυνση χορωδίας αναλαμβάνει η Βάγια Παπαγιαννοπούλου.
Στις 28 Δεκεμβρίου, και πάλι στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, συμπράττει με τη διακεκριμένη σοπράνο Δανάη Κοντόρα και προτείνει ένα λαμπερό Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά με άρωμα Βιέννης.
Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου στο Park Kiosk του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος προβάλλονται κλασικές και αγαπημένες γιορτινές ταινίες για όλη την οικογένεια. Το πρόγραμμα επιμελείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Tέλος, οι εορταστικές συναυλίες ολοκληρώνονται στις 6 Ιανουαρίου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, όπου το κοινό θα απολαύσει με ελεύθερη είσοδο την Athens Big Band του Δήμου Αθηναίων.

ΚΠΙΣΝ_Τα 82 φωτισμένα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού_φωτογραφία Νίκος Καρανικόλας
Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Στην περίφημη Παραμονή Πρωτοχρονιάς του ΚΠΙΣΝ οικοδεσπότης φέτος είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το 2027 θα κορυφωθεί με ένα εκρηκτικό σόου του BIASED BEAST γεμάτο pop, disco, rock και funk διαχρονικές επιτυχίες, ιδανικό για την περίσταση. Μετά τα μεσάνυχτα, στα decks ανεβαίνουν η D’Arcy Foxx και η Miss Catalina, ενώνοντας τις μουσικές τους δυνάμεις για το πιο ξεσηκωτικό party με disco classics, αγαπημένα dance anthems και ακαταμάχητους χορευτικούς ρυθμούς.
Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν λείπουν τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, το πατινάζ στο Παγοδρόμιο μέχρι τις 02.00, και, βέβαια, ο πρώτος αγώνας δρόμου του έτους, ο SNF RUN.

ΚΠΙΣΝ_Τα Σιντριβάνια Χορεύουν_φωτογραφία Νίκος Καρανικόλας
Περισσότερες χριστουγεννιάτικες εμπειρίες
Από τις 12 Δεκεμβρίου ως τις 7 Ιανουαρίου, το Makers’ Market είναι μια ζωντανή αγορά για να προμηθευτείτε τα δώρα σας και να κάνετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας. Θα βρείτε επίσης εργαστήρια για παιδιά, happenings-έκπληξη και pop-up συναυλίες στην Αγορά, αθλητικά προγράμματα με γιορτινό «χρώμα», αλλά και μία σειρά από δυναμικές μουσικές και εκπαιδευτικές δράσεις σε επιμέλεια του SNFCC Youth Council. Παράλληλα, πολλές γιορτινές λιχουδιές σας περιμένουν στα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.snfcc.org





















