Αθήνα Καιρός

Ας «μαζέψουν» τις εισπρακτικές

3 λεπτά

 Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών. Σύμφωνα με το γκάλοπ της Pulse που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ, το 88% των πολιτών θεωρεί τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος ως το νο1 ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα. Μαζί βέβαια με τις ανατιμήσεις σε τρόφιμα και καύσιμα.

ΤΟ ποσοστό είναι συντριπτικό. Οπως είναι αναμενόμενο, αυτό αποτυπώνεται και στην ποιοτική ανάλυση για τους ψηφοφόρους των κομμάτων: το 86% είναι ψηφοφόροι της Ν.Δ., 91% του ΣΥΡΙΖΑ, 84% του ΠΑΣΟΚ, 93% αναποφάσιστοι.

ΤΟ ηλεκτροσόκ είναι ισχυρό. Και, όπως θα μπαίνουμε στο χειμώνα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο ζόρικα.

Η κυβέρνηση έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος και να μην εκτιναχθούν.

ΥΠΑΡΧΕΙ, όμως, και κάτι άλλο το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να προσέξει.

ΟΙ πάροχοι ενέργειας έχουν γίνει χειρότεροι και από τις τράπεζες. Μόλις περάσουν λίγες εβδομάδες από λογαριασμό που έχει λήξει και δεν έχει πληρωθεί, αρχίζουν τα τηλέφωνα οι εισπρακτικές.

            ΚΑΙ δεν μιλάμε για υψηλό ληξιπρόθεσμο χρέος, ούτε για πολύμηνη καθυστέρηση εξόφλησης. Αντιθέτως, για ένα λογαριασμό, ενώ δεν έχει καν εκδοθεί ο επόμενος.

ΤΟ θέμα δεν σταματάει εδώ. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στον «Ε.Τ.», καταναλωτής δέχθηκε τηλεφώνημα από εισπρακτική. Ο πολίτης ενημέρωσε πως θα εξοφλήσει το λογαριασμό ρεύματος μετά από οκτώ ημέρες. Από την εισπρακτική τού είπαν πως αυτό δεν αποτελεί «ικανοποιητική απάντηση». Τον κάλεσαν ξανά μετά από δύο ημέρες και «απαίτησαν» άμεση πληρωμή. Ο καταναλωτής τούς απάντησε ότι θα εξοφλήσει το λογαριασμό σε έξι ημέρες. Η εισπρακτική απάντησε πάλι ότι πρέπει να εξοφληθεί άμεσα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, η εισπρακτική του παρόχου ενέργειας θα ενοχλήσει ξανά τον καταναλωτή. Μέχρι να περάσουν οι μόλις έξι ημέρες και να εξοφληθεί ο ένας και μοναδικός απλήρωτος έως τώρα λογαριασμός ρεύματος.

ΠΟΛΛΕΣ εισπρακτικές εταιρίες έχουν καταδικαστεί για τις πρακτικές τους. Προφανώς, όμως, δεν τους νοιάζει αυτό. Συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή οφείλουν να «μαζέψουν» τους παρόχους ενέργειας και τις εισπρακτικές που χρησιμοποιούν. Δεν χρειάζεται να γίνουν μαζικές καταγγελίες πολιτών. Ολοι ξέρουμε τι συμβαίνει.

ΟΛΟΙ γνωρίζουμε πως βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Τα νοικοκυριά προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ενεργειακή ακρίβεια. Δεν μπορούν, όμως, να ανεχτούν και τέτοιου είδους συμπεριφορές.

ΕΙΝΑΙ κάποια πράγματα που μπορούν να εξοργίσουν τους πολίτες περισσότερο και από την ίδια την ακρίβεια. Η κυβέρνηση οφείλει να κοιτάξει το ζήτημα, που βρίσκεται και στην κορυφή των δημοσκοπήσεων!

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]