Ο Μητσοτάκης επαναφέρει το κλίμα αισιοδοξίας

3 λεπτά
Ο Μητσοτάκης επαναφέρει το κλίμα αισιοδοξίας
Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας και στις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στη ΔΕΘ, προκειμένου να παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο, με επίκεντρο τις φορολογικές ελαφρύνσεις και την ανάπτυξη, έχοντας πλέον ως πρωθυπουργός και τον αέρα των δημοσκοπήσεων, στις οποίες αποτυπώνεται η επιδοκιμασία των πολιτών για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης.

Εσωτερική εικόνα άρθρουΓράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Οι πολίτες αντιδρούν θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, από τη μείωση των φόρων μέχρι το πανεπιστημιακό άσυλο και τη δημόσια ασφάλεια, και όλα δείχνουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πέτυχε να επαναφέρει το κλίμα αισιοδοξίας στην κοινωνία που είχε χαθεί στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και αν η διεύρυνση της ψαλίδας της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι λογική, με δεδομένο ότι αφορά το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές, που είναι κατά κανόνα και το πιο θετικό για την εκάστοτε κυβέρνηση, έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα συμπεράσματα που εξάγονται με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τελευταίας δημοσκόπησης της Opinion Poll.

Με άλλα λόγια, οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και οι βασικές κατευθύνσεις της για την οικονομική πολιτική τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από τους πολίτες, αλλά τους έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον ακολουθηθεί πιστά το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μέχρι στιγμής έχει αιφνιδιάσει θετικά την κοινωνία, είναι μαθηματικά βέβαιο πως και η οικονομία θα προχωρήσει προς την ανάπτυξη και το κράτος θα εκσυγχρονιστεί και οι πολίτες θα είναι ικανοποιημένοι και οι θετικές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση θα συνεχιστούν. Η ανόρθωση της μεσαίας τάξης, αλλά και η ενίσχυση των αδύναμων οικονομικών

στρωμάτων, μαζί με την προσέλκυση επενδύσεων, την ψηφιοποίηση του κράτους και την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίες κάνουν και τη διαφορά.

Γι’ αυτό και ο θετικός άνεμος δεν περιορίζεται στο εσωτερικό, καθώς τα μηνύματα που έρχονται και από το εξωτερικό δείχνουν ότι έχει ενισχυθεί και η αξιοπιστία της χώρας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version