Αθήνα Καιρός

Το νέο αφήγημα και οι υπογραφές Τσίπρα

3 λεπτά
Το νέο αφήγημα και οι υπογραφές Τσίπρα

ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ προσπαθεί να δημιουργήσει με την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη και τις υποτιθέμενες επενδύσεις ο κ. Τσίπρας εν όψει εκλογών, βλέποντας τη δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσωτερική εικόνα άρθρουΓράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Ωστόσο, κανείς, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, δεν μπορεί να συμμεριστεί την αισιοδοξία που επιχειρεί να περάσει για την ελληνική οικονομία, η οποία κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή την αρνητική διεθνή συγκυρία.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κλότσησε μια μεγάλη ευκαιρία την τελευταία τριετία, όταν το διεθνές οικονομικό περιβάλλον ήταν ευνοϊκό και οι άλλες χώρες της Ευρώπης κάλπαζαν με γοργούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, αλλά εμείς είχαμε την καταστροφική, πλην περήφανη, διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, τις συνεχείς καθυστερήσεις και παλινωδίες στις αξιολογήσεις και την πολιτική υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με μια σπάταλη, πελατειακή λογική διόγκωσης του κράτους με διορισμούς ημετέρων. Αυτή ήταν η συνταγή της αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί τώρα να μας πείσει ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια, βαδίζουμε προς την έξοδο από την κρίση και θα έλθουν οι μεγάλοι επενδυτές για να φέρουν τα ωραία τους λεφτά στη χώρα μας.

Η σκληρή αλήθεια όμως είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές, δεν έχει εξασφαλίσει καμία προληπτική πιστωτική γραμμή, όπως είχε η κυβέρνηση Σαμαρά, και τώρα που η κατάσταση στην Ευρώπη δείχνει να επιδεινώνεται, όπως φαίνεται και από την περίπτωση της Ιταλίας, δυσχεραίνεται και η ελληνική προσπάθεια για την ανάκαμψη.

Ο κ. Τσίπρας παρέλαβε τη χώρα με μικρή ανάπτυξη τον Ιανουάριο του 2015 και τριάμισι χρόνια μετά την έχει φέρει πολύ πιο πίσω. Με τις υπογραφές του έχει καταδικάσει συνταξιούχους και φορολογουμένους για μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου, αλλά και έχει υπονομεύσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με τη δέσμευσή του για θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον μέχρι το 2022. Είναι φανερό ότι στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης έχει φορτωθεί η «καυτή πατάτα» να αντιμετωπίσει τις υπογραφές του κ. Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]