Φόρμουλα ένα: Η μοναδική πίστα στην οποία δεν είχε νικήσει ποτέ στην καριέρα του ο Φερστάπεν ήταν η Μαρίνα Μπέι στη Σιγκαπούρη. Οχι πια.
Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι στο οποίο κυριάρχησε. Ξεκίνησε από την pole position, έμεινε στην πρώτη θέση παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε στην εκκίνηση και διατηρήθηκε πρώτος χωρίς να χάσει ποτέ την πρωτοπορία.
Ακόμα και όταν στον 33ο γύρο μπήκε στα πιτς για να αλλάξει ελαστικά, η διαφορά του ήταν τόσο μεγάλη που κατάφερε να βγει πάλι πρώτος και να τερματίσει με μεγάλη άνεση καταχειροκροτούμενος από 33.000 κόσμου που κατέκλυσε τις εξέδρες παρά την αφόρητη ζέστη και την υγρασία που έφτασε το 78%. Τρεις φορές υπήρξε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά κι αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο δρόμο του Φερστάπεν. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Λεκλέρ (+7,335), ακριβώς στη θέση από την οποία ξεκίνησε. Αλλαξε θέσεις με τον Χάμιλτον, αλλά τελικά τα ελαστικά του άντεξαν, δεν έκανε λάθος και δεν απειλήθηκε.
Η διαφορά
Τρίτος (+ 24,573) τερμάτισε το παιδί-θαύμα της Φόρμουλα 1, ο Κίμι Αντονέλι, που πανηγύρισε το βάθρο σαν πρωτιά. Κι αυτό γιατί είδε τον ομόσταβλό του Τζορτζ Ράσελ να μένει 9ος (αν και ξεκίνησε 19ος), αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία των οδηγών και πλέον είναι αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Αντονέλι, με προσπέραση επί του Χάμιλτον στον 55ο γύρο, ανέβηκε τρίτος. Ο Νόρις και ο Πιάστρι πήραν τις επόμενες θέσεις, αφήνοντας έκτο τον Χάμιλτον. Ο Βρετανός με ένα πιτ στοπ είχε πολύ φθαρμένα ελαστικά, πάλεψε να μείνει στο βάθρο, αφού ήταν 2ος και 3ος σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα, όμως στο τέλος δεν άντεξε.
Εγκατέλειψε ο Μπορτολέτο με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Δεν τερμάτισε και ο Κολαπίντο με πρόβλημα στα φρένα. Εμεινε εκτός αγώνα και ο Στρολ.
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Αντονέλι προηγείται με 340 βαθμούς και ακολουθούν ο Ράσελ με 238 και ο Χάμιλτον με 229. Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει 578 βαθμούς, η Ferrari 444 και η McLaren 339. Το επόμενο Γκραν Πρι θα γίνει στις 25/10 στο Οστιν των ΗΠΑ.





![Ο Ελ Κααμπί πήγε στο Καραϊσκάκη και το «γκρέμισε» [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/10/el-kaabi-300x200-jpg.webp)




![ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ολο το σχέδιο για τη μείωση της ΕΑΣ στις συντάξεις [πίνακες και παραδείγματα]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/12/asfalisi-syntakseis-ilikiomenoi-1000-750x375.jpg)







