Αθήνα Καιρός

Μνημόνιο μεταξύ Ελλάδος – Βρετανίας για τη διαχείριση καταστροφών – Κεφαλογιάννης: «Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που προκύπτουν»

3 λεπτά
Μνημόνιο μεταξύ Ελλάδος – Βρετανίας για τη διαχείριση καταστροφών – Κεφαλογιάννης: «Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που προκύπτουν»

Μνημόνιο Κατανόησης για την ενίσχυση της συνεργασίας στην διαχείριση καταστροφών και πυρόσβεσης υπέγραψαν Ελλάδα και Βρετανία κατά την επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο.

Το Μνημόνιο αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βελτίωσης των πρακτικών για την διαχείριση των καταστροφών. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της ετοιμότητας, αλλά και της ανθεκτικότητας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Βρετανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Στίβεν Ντάουντι και την Κοινοβουλευτική Υφυπουργό αρμόδια για την Ασφάλεια Κτιρίων, την Πυρασφάλεια και την Τοπική Ανάπτυξη Σαμάνθα Ντίξον, με τους οποίους συζήτησε, μεταξύ άλλων, την επιπλέον ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ντάουντι ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις διμερείς σχέσεις με τη Βρετανία επισημαίνοντας ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο επιπλέον ενίσχυσης της συνεργασίας. Όπως επεσήμανε, η σχέση των δύο χωρών έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά μέσω του Στρατηγικού Διμερούς Πλαισίου, ενώ το Μνημόνιο που υπεγράφη αποτελεί ένα από τα απτά αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής.

Στην δε συνάντηση του με την κ. Ντίξον συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς, όπως η πυρόσβεση και η διαχείριση εκτάκτων αναγκών, καθώς και η προώθηση της συνεργασίας στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών μεταξύ ερευνητικών ιδρυμάτων και επιχειρησιακών φορέων των δύο χωρών.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον ιστορικό πυροσβεστικό σταθμό Lambeth Fire Station, όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του πυροσβεστικού σώματος.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι η υπογραφή του Μνημονίου επιβεβαιώνει την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι «καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους που προκύπτουν από την κλιματική κρίση».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]