Επιστρέψατε στην καθημερινότητα και αναζητάτε γευστικές προτάσεις; Ο Πέτρος Συρίγος έρχεται με την απόλυτη συνταγή… Το σωστό και πεντανόστιμο τυροκούλουρο με φέτα γίνεται παιχνιδάκι!
Υλικά – Το καλύτερο σπιτικό τυροκούλουρο
- 200 ml γάλα
- 100 mlνερό
- 100 ml ηλιέλαιο
- 120 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ αλάτι
- 350 γρ. φέτα
- 550-600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ.τ.σ γιαούρτι
- 2 κ.τ.σ σουσάμι
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε το σπορέλαιο το νερό και το γάλα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μειγμα.
Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Θα έχουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Την ζυμώνουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Βάζουμε ένα κομμάτι μαλακό βούτυρο (15 γρ.) στο κάθε μπαλάκι.
Ανοίγουμε σε φύλλο πιέζοντας με τα δάκτυλα μας, έπειτα το κάνουμε σαν πεϊνιρλί, όπως είναι με το βούτυρο. Απλώνουμε φέτα κατά μήκος.
Τυλίγουμε σε ρολό και στριφτά και γυρίζουμε τις άκρες σε αντίθετη φορά. Ενώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε κουλούρια, που τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αναμειγνύουμε τον κρόκο με το γιαούρτι και αλείφουμε τα κουλούρια.
Πασπαλίζουμε με φέτα τριμμένη ή σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 17 -20 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
Ειδήσεις Σήμερα
Τηλεθέαση: Κάποιοι κλαίνε, κάποιοι γελάνε – Τα ποσοστά Στεφανίδου, Ευαγγελάτου, πρωινής ζώνης
