Η συνταγή της ημέρας: Ψητό κοτόπουλο με κρέμα βαλσάμικου

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Η συνταγή της ημέρας: Ψητό κοτόπουλο με κρέμα βαλσάμικου

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ξεκινά με όρεξη και με μία υπέροχη συνταγή για το μεσημεριανό... Ψητό κοτόπουλο με κρέμα βαλσάμικου, πεντανόστιμο και ελαφρύ, χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά.

Υλικά

  • 12 μπούτια (2 κιλά)κοτόπουλο με κόκκαλο και πέτσα
  • 600 γραμμ. πατάτες, κομμένες στα 4
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 250 γραμμ. ντοματίνια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βάζουμε σε δύο ταψιά το κοτόπουλο, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Σε ένα βάζο χτυπάμε την κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο μας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με συνοδεία λαχανικών.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version