Μεζεδάκι!

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου

23/05/19 • 10:34 | UPD 23/05/19 • 11:41

Newsroom eleftherostypos.gr

Το καλύτερο μεζεδάκι για καλοκαιρινά τσιμπούσια με κρασάκι είναι αυτή η τηγανιά με πράσο... δια χειρός Τάσου Αντωνίου!

Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένας αγαπημένος μεζές με ζουμερό χοιρινό κρέας, τρυφερά λαχανικά, μουστάρδα και ρίγανη.

Υλικά

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
400 γραμμ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές
Αλεύρι για πανάρισμα
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. λευκό κρασί
3/4 φλιτζ. νερό
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Διαδικασία

Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε παρθένο ελαιόλαδο. Αλευρώνετε καλά το χοιρινό κρέας, το οποίο έχετε κόψει σε μικρές μπουκιές ίσου μεγέθους. Τινάζετε το περιττό αλεύρι. Ρίχνετε λίγο αλεύρι στο τηγάνι, για να ελέγξετε αν έχει ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο.

Βάζετε ένα ένα τα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι. Προσέχετε να μη γεμίσετε υπερβολικά το σκεύος, για να μαγειρευτεί το κρέας σωστά και ομοιόμορφα. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύετε και ρίχνετε το νερό. Αφήνετε την τηγανιά να μαγειρευτεί καλά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτετε πράσο, πιπεριά, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και μουστάρδα.

Ανακατεύετε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σας!