Η πιο εύκολη μακαρονάδα!

H συνταγή της ημέρας: Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

15/04/19 • 11:48 | UPD 15/04/19 • 11:50

Newsroom eleftherostypos.gr

Μία πανεύκολη πρόταση για ζυμαρικά, που είναι έτοιμη σε 10'. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Δροσερή και λαχταριστή συνταγή με ζυμαρικά, τόνο και κάππαρη από τον αγαπημένο σεφ.

Υλικά

300 γραμμ. πένες
1 κονσέρβα τόνο
50 γραμμ. καλαμπόκι
50 γραμμ. κάππαρη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
40 γραμμ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
50 γραμμ. κρέμα γάλακτος
½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

Διαδικασία

Βράζετε τις πένες για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία, σουρώνετε και κρατάτε 80 γραμμ. περίπου από το νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε πρώτα το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές.

Σοτάρετε λίγο και μετά προσθέτετε το καλαμπόκι, την κάππαρη και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και, αν χρειάζεται υγρό, προσθέτετε λίγο νερό. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειαστεί.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο eleftherostypos.gr. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο