Υλικά – Κορμός με κρέμα κάστανο
Για παντεσπάνι
- 3 αβγά
- 100 γραμμ. άχνη ζάχαρη
- 20 ml νερό
- 1 βανίλια
- 25 γραμμ. κακάο
- 60 γραμμ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα κάστανο
- 200 γραμμ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
- 70 γραμμ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 250 ml νερό
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη
- 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για διακόσμηση
- Άχνη ζάχαρη
- Φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
Διαδικασία
Για το παντεσπάνι, χωρίζετε τα αβγά και χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χωριστά, χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το νερό, τη βανίλια και το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύετε. Ρίχνετε σταδιακά την μαρέγκα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζετε δύο φορές. Ρίχνετε μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και αλείφετε με ελάχιστο βούτυρο. Απλώνετε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφού ψηθεί, βγάζετε από το φούρνο και αναποδογυρίζετε σε μία πετσέτα που έχετε πασπαλίσει άχνη ζάχαρη. Τυλίγετε σε ρόλο μαζί με την πετσέτα και αφήνετε μέχρι να κρυώσει.
Για την κρέμα κάστανο, σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την ζάχαρη, την βανίλια, το νερό και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνετε τα κάστανα σε ένα μίξερ με το σιρόπι και πολτοποιούμε. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Βάζετε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε το κάστανο και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Ανοίγετε το παντεσπάνι και απλώνετε πάνω την κρέμα, γυρνάμε ξανά σε ρόλο. Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Για την επικάλυψη, κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάσει και αφαιρείτε από την φωτιά.
Ρίχνετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Για την σύνθεση, αφαιρείτε την μεμβράνη από τον κορμό και μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Απλώνετε σε όλη την επιφάνεια την επικάλυψη σοκολάτας και τραβάτε με ένα πιρούνι γραμμές σε όλη την επιφάνεια του κορμού. Ρίχνετε θρυμματισμένο φιστίκι και πασπαλίζετε άχνη ζάχαρη. Αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Ειδήσεις Σήμερα
«Με είχαν διώξει σαν… σκυλί μαύρο» – Τι δηλώνει ο Γιώργος Λιανός για την απόλυσή του από τον ΑΝΤ1
Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε πόσα κιλά έχει πάρει στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης
Γρηγόρης Αρναούτογλου-Γιώργος Λιάγκας: Το παρασκήνιο μιας συνάντησης
Κέιτ Μίντλετον: Πιο λαμπερή από ποτέ σε μία εμφάνιση γεμάτη συμβολισμούς
Παλεύει για τη ζωή του ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ
Σειρές, ριάλιτι και πρόσωπα της σόουμπιζ που τρέλαναν τη Google για το 2025

