Μάχη με τις φλόγες δίνουν στο Ρέθυμνο, με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι 7/8 αρχικά στο Δήμο Αμαρίου, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε και στον Άγιο Βασίλειο.
Μάλιστα, από τη φωτιά απειλείται ο οικισμός Αγία Παρασκευή και γίνεται τεράστια προσπάθεια από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να μην καούν σπίτια.
Πρόκειται για ένα ορεινό μικρό χωριό, έναν οικισμό ζωσμένο από πράσινο και ελαιώνες, ο οποίος εκκενώθηκε, με τους πυροσβέστες και αστυνομικούς να ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος κάτοικος, έπειτα κι από την αποστολή μηνύματος του 112.













![Πλεύση Ελευθερίας: Viral η ένσταση σε μπακαλοτέφτερο [δείτε εικόνα]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/konstantopoulou-1-300x200-jpeg.webp)







![Αλέξης Τσίπρας: Ίδια κόλπα με το #askTsipras, 11 χρόνια μετά [δείτε βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/tsipras-1024x683.jpg)