Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αττική Οδός: Σύγκρουση οχημάτων στην έξοδο για Λαμία – Κυκλοφοριακά προβλήματα στο ρεύμα προς Ελευσίνα

Ουκρανικά τα drones που παρεξέκλιναν της πορείας τους και κατέπεσαν σε Εσθονία και Λετονία

3 λεπτά
Ουκρανικά τα drones που παρεξέκλιναν της πορείας τους και κατέπεσαν σε Εσθονία και Λετονία

Δύο ουκρανικά drones παρεξέκλιναν της πορείας τους και εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Εσθονίας και της Λετονίας σήμερα το πρωί μέσω της Ρωσίας, με το ένα να χτυπά πάνω στην καμινάδα ενός εσθονικού σταθμού παραγωγής ενέργειας και το άλλο να συντρίβεται, ανακοίνωσαν οι δύο χώρες της Βαλτικής.


Τα drones αυτά πιστεύεται ότι συμμετείχαν σε ευρεία επίθεσης της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, ανακοίνωσαν οι εσθονικές και λετονικές αρχές. Τη Δευτέρα άλλο ουκρανικό drone έπεσε σε λίμνη στη Λιθουανία.

Τα drones κατέπεσαν στην Εσθονία και τη Λετονία την ώρα περίπου που Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαιτίας της οποίας ξέσπασε πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στα ρωσικά λιμάνι Πριμόρσκ και Ουστ- Λούγκα στη Βαλτική.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από το drones που έπληξε τον σταθμό παραγωγής ενέργειας του Αουβέρε, ο οποίος βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Εσθονίας.

«Το drone δεν κατευθυνόταν στην Εσθονία. Πρόκειται για απτή συνέπεια του ευρείας κλίμακας επιθετικού πολέμου της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μάργκους Τσάκνα σε ανάρτηση στο X.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το drone που συνετρίβη στη Λετονία ήταν ουκρανικό και συμμετείχε σε επίθεση εναντίον ρωσικών στόχων, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας LSM.

Ένα τρίτο drone εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Λετονίας μέσω Λευκορωσίας προτού πετάξει στη Ρωσία, ανέφεραν οι λετονικές αρχές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι ένα drone που συνετρίβη σε λίμνη της χώρας προήλθε επίσης από την Ουκρανία και είχε στόχο να επιτεθεί σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

«Ο πόλεμος που προκλήθηκε από τη Ρωσία μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο, με drone να πέφτουν στα εδάφη και των τριών χωρών της Βαλτικής μέσα σε 48 ώρες», κατήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Ρομπέρτας Κάουνας.

«Είναι προφανές ότι η αντιαεροπορική άμυνα αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για τη Λιθουανία, αλλά για ολόκληρο το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]