Αθήνα Καιρός

Οι ευθύνες Καμμένου και η πολιτική υποκρισία

4 λεπτά
Οι ευθύνες Καμμένου και η πολιτική υποκρισία

ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολύ ενδιαφέρον πολιτικά να παρακολουθείς τους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους να «σφάζονται» μετά το σικέ διαζύγιο, εάν δεν υπήρχε η τραγική για τα εθνικά μας συμφέροντα εξέλιξη με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και την επίσημη αναγνώριση από την Ελλάδα «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας και «μακεδονικού» λαού.

Εσωτερική εικόνα άρθρουΓράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Για όλα αυτά δεν είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνυπεύθυνος και ο Π. Καμμένος, όσο κι αν προσπαθεί εκ των υστέρων να «βγάλει την ουρά του απέξω». Αυτός ήταν που ως συγκυβερνήτης επέτρεψε την υπογραφή της συμφωνίας από τους Τσίπρα, Κοτζιά και στη συνέχεια κατήγγειλε τον τότε υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο, παρότι ήταν ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός έσπευσε να αποπέμψει για να κρατήσει στη θέση του υπουργού Αμυνας τον Π. Καμμένο.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν έριξε τότε, όπως θα μπορούσε, την κυβέρνηση και προσπαθεί τώρα να διαχωρίσει τη θέση του, εμφανιζόμενος ως «μακεδονομάχος». Το γεγονός ότι δεν ψήφισε τη συμφωνία στη Βουλή δεν τον απαλλάσσει από τις δικές του τεράστιες ευθύνες. Ούτε οι σοβαρές καταγγελίες του κατά του πρωθυπουργού, του Ν. Κοτζιά και των δικών του πρόθυμων βουλευτών που έδωσαν την ψήφο τους στον κ. Τσίπρα μπορούν να μετατραπούν σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Είναι πολύ λογικό πολιτικά που ο Π. Καμμένος έκανε αυτή την κωλοτούμπα. Εξηγείται από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και την ανάγκη να διασώσει ό,τι μπορεί εν όψει εκλογών, με δεδομένη τη δημοσκοπική εξαφάνιση των ΑΝ.ΕΛ. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, επιστράτευσε και το σποτάκι με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να λέει δακρυσμένος ότι «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Δεν μπορεί όμως να θεωρηθεί η γενικότερη στάση του και ως ηθικά ορθή. Με άλλα λόγια, οι πολίτες βλέπουν μόνο υποκρισία πίσω από το αρχικό γάντζωμα στην καρέκλα της εξουσίας και το ξεκόλλημα από αυτήν μόλις τα δημοσκοπικά ποσοστά των ΑΝ.ΕΛ. κατρακύλησαν σε αμελητέα νούμερα. Γι’ αυτό και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες, όσα σποτάκια με τρενάκια ή όχι χρησιμοποιηθούν και πάλι.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]