Πρόωρες εκλογές ίσον σταθερότητα

16/01/19 • 11:55 | UPD 16/01/19 • 11:55

Να αλλάξουμε την κατάσταση γρήγορα, αλλιώς θα μας αλλάξει αυτή

«Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να είναι μία καλή είδηση για τους επενδυτές», αναφέρει μεταξύ άλλων γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο, στη σκιά των εξελίξεων σχετικά με το κυβερνητικό διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αναφορικά με την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Γράφει ο Γιώργος Κουμπαράκης

Εάν ισχύει η υπόθεση στην οποία προβαίνουν διάφοροι αναλυτές ότι οι εξελίξεις επιταχύνουν τις διαδικασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο τοποθετώντας την ημέρα των εθνικών εκλογών όλο και πιο κοντά, τότε αυτό αποτελεί μια πολύ καλή είδηση.
Διανύουμε μια περίοδο κοσμογονικών διεθνών πολιτικών αλλαγών που εκτείνονται από τους γεμάτους ένταση δρόμους του Παρισιού και γεμάτες ανυπομονησία γειτονιές της Μεγάλης Βρετανίας στον απόηχο ενός Brexit μέχρι την ένταση των εμπορικών σχέσεων, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Και είθισται οι μεγάλες αλλαγές να πλήττουν περισσότερου τους μικρούς παίκτες. Η χώρα μας, συνεπώς, ως μικρός παίκτης, και σαν να μην της έφταναν αυτά έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ πολλών άλλων και μια άτυπη προεκλογική περίοδο, μεγάλης διάρκειας, γεγονός το οποίο δημιουργεί μια μακρά περίοδο αναμονής για τους υποψήφιους επενδυτές.

Η είδηση ότι οι εξελίξεις των ημερών δύναται να φέρουν πιο κοντά την ημέρα των εθνικών εκλογών, που είχαν διά στόματος πρωθυπουργού τοποθετηθεί χρονικά τον Οκτώβρη, κατά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησής του, μόνο ως πάρα πολύ καλή είδηση μπορεί να ερμηνευτεί. Και αυτό γιατί η απέραντη προεκλογική περίοδος είναι μια πολύ επικίνδυνη μορφή αμφιβολίας για τους υποψήφιους επενδυτές. Επενδυτές οι οποίοι παρατηρώντας τις δημοκοπικές τάσεις περιμένουν στο τιμόνι της χώρας την επόμενη μέρα να βρεθεί μια φιλοεπενδυτική κυβέρνηση.

Πρόωρες εκλογές σημαίνουν τερματισμό της φάσης αναμονής και της αμφιβολίας που επικρατεί στον επενδυτικό κόσμο. Οι πρόωρες εκλογές μόνο ως παράγοντας αστάθειας και αβεβαιότητας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται. Και σίγουρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας φοβίζουν. Εάν θέλουμε η χώρα να επιστρέψει και πάλι σε μια κανονικότητα τότε αυτές πρέπει να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση γρήγορα, αλλιώς θα μας αλλάξει αυτή.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap