Ολοένα και πιο κάτω

3 λεπτά
Ολοένα και πιο κάτω

Για να είμαι ειλικρινής δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Κυρίως, επειδή η φορτική επανάληψη του «κάνουμε ό,τι σας υποσχεθήκαμε» ήταν η μεγαλύτερη πρωθυπουργική προσβολή που έχουμε δεχθεί ως πολίτες, από Μεταπολιτεύσεως. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής ή που ακόμη περιμένουν να κάνει ό,τι τους «υποσχέθηκε». Αλλά ανέκαθεν υπήρχαν πολίτες με «παρωπίδες», για ποικίλους λόγους.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η πιο συχνή δικαιολογία από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ -οι οποίοι φυλλορροούν- είναι: «Μήπως οι άλλοι ήταν καλύτεροι από αυτόν;». Η απάντηση είναι μία: «Μάλιστα! Οι άλλοι ήταν καλύτεροι από αυτόν». Για την ακρίβεια, τόσο καλύτεροι που αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε την εξυπνάδα να ακολουθήσει το δρόμο που είχε χαράξει ο Αντώνης Σαμαράς, εφέτος δεν θα κατέγραφε μείωση 0,3% το ΑΕΠ και 0,2% για το 2017, όπως αισιόδοξα προβλέπεται.

Ωστόσο, η επαναλαμβανόμενη δήλωση -όσο κωμική κι αν ακούστηκε- με βάζει στον πειρασμό να θυμίσω ότι -φθινόπωρο του 2014- η πρόβλεψη για αύξηση το 2015 του ΑΕΠ ήταν στο 2,9%, για το 2016 έφτανε το 3,7% και για το 2017 το 3,1%!

Τόσα μαθηματικά για να κάνουμε μιαν απλή σύγκριση με τα μυθικά νούμερα Σαμαρά και τα «επιτεύγματα» Τσίπρα όλοι μπορούμε. Αν το έκανε κι εκείνος θα ήταν, ελπίζω, πολύ περισσότερο προσεκτικός να μιλά για «ελατήρια», δηλαδή για τη θεωρία του «πιάσαμε πάτο» στην οικονομία κι επομένως αυτόματα θα «εκτιναχθεί» σαν ελατήριο. Το ακούν οι οικονομολόγοι και καταλαμβάνονται από χαρμολύπη, το ακούμε και εμείς, οι απλοί πολίτες, και μας πιάνει απελπισία.

Γιατί; Γιατί με αυτά που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου η μεν οικονομία πέφτει όλο και πιο χαμηλά και ακόμη πάτο δεν έπιασε, τα δε ελατήρια χάθηκαν στη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Αλλά ο Αλέξης ξέχασε ότι το asset του οδήγησε την οικονομία σε ελεύθερη πτώση. Τελευταία, ακούω να κυκλοφορεί στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα σενάριο συνωμοσίας -από εκείνα που έκαναν διάσημο τον Stanley Kubrick- ότι ο Βαρουφάκης ήταν «βαλτός», από παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις, ώστε να εξαναγκαστεί ο Τσίπρας να αποδεχθεί το Μνημόνιο. Ας τα βρουν μεταξύ τους όταν θα έρθει η ώρα για να ζητηθούν ευθύνες πώς φτάσαμε ως εδώ.

Τέλος πάντων, χαίρομαι που είχε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του στο μπάσκετ: Αλλά rebound μόνον αυτός βλέπει. Δεν ρωτάει και κανέναν προπονητή;

Aπό την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version