Ημερομηνία

11/01/19 • 08:51 | UPD 11/01/19 • 08:51

Απειλές ποταπές ευθέως διατυπωμένες κατά των αντιπάλων του, επικίνδυνα μισόλογα περί εν ευθέτω χρόνω εκλογικής αναμέτρησης, επίδειξη πυγμής έναντι του εταίρου του και μια αυτοπεποίθηση κατασκευασμένη από τα ξέφτια του δήθεν μεγάλου χαρτιού που διαθέτει -οικονομία- είναι ο απολογισμός από τη συνέντευξη Τσίπρα, στο OPEN.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Τηλεσίγραφο τηλεοπτικό έκανε ο Τσίπρας προκαλώντας τον Καμμένο. Ισως να του θυμίσει ότι έκανε το χατίρι του και ξωπέταξε τον Κοτζιά από την κυβέρνηση, ενώ η διαχείριση των μυστικών κονδυλίων πίπτουν ακόμη επί της κεφαλής του… Ισως επειδή προχθές του έδωσε ένα μάθημα με τα αντισταθμιστικά.

Τι του ζητάει; Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ως εταίρος του, ΠΡΙΝ από την υπερψήφιση ή καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο. Ψευτόμαγκας! Θέλει επανάληψη του ολέθριου σφάλματος Καμμένου, ενώ του διέλυσε το κόμμα, υποκλέπτοντας ΑΝΕΛίτες βουλευτές στους οποίους παρέχει στέγη. Ζητά να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή. Λογικά είτε εμπιστεύεσαι την κυβέρνηση και συμφωνείς με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είτε δεν την εμπιστεύεσαι γιατί βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα και την καταψηφίζεις. Οτι ο Καμμένος επέτρεψε στον Τσίπρα τη φιέστα στις Πρέσπες είναι η αιτία που δεν θα βρει ούτε… την ψήφο του στις επόμενες κάλπες.

Αν όμως ξαναδώσει ψήφο εμπιστοσύνης για δεύτερη φορά στον Τσίπρα, τότε ο Καμμένος για να περάσει πάνω από την Θεσσαλία θα θέλει να τον συνοδεύουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που απασχολούνται καθημερινά για να φρουρούν τις Βερσαλλίες Μαξίμου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δύο πράγματα. Το πρώτο ότι ο συνασπισμός της λαϊκίστικης πρώτης φοράς δήθεν Αριστεράς και της λαϊκίστικης αυτοαναιρούμενης Δεξιάς έφτασε στο τέλος του. Η συνοχή των αντιμνημονιακών δυνάμεων που έγιναν καθ’ οδόν μνημονιακότερες των Μνημονίων και ο δεσμός του Μπούλη με τον Αλέξη που είχε στο γύψο το χεράκι του θα τελειώσουν όπως ήταν προδιαγεγραμμένες: Ο ένας να απλώνει στα μανταλάκια τα λερωμένα και άπλυτα του άλλου.

Το δεύτερο και χειρότερο: Ο Τσίπρας θα κανιβαλίσει τρία κόμματα για να μείνει στην εξουσία, έστω και λίγες μέρες: τους ΑΝ.ΕΛ., με τους οποίους έκανε υπόγειες συνεννοήσεις για να εγκαταλείψουν τον Καμμένο. Το Ποτάμι, που αν και παραπόταμος νόμιζε ότι θα κανοναρχήσει τη ροή του ΚΙΝ.ΑΛ. και τώρα ως ρυάκι -όταν βρέχει- επιδιώκει να χυθεί στην κοίτη της Ν.Δ. Την Ενωση Κεντρώων, που η κοινοβουλευτική της δύναμη είναι οριακή.

Περιμένει ο Τσίπρας με τα αποκόμματα των τριών κομμάτων να στηρίξει την κυβέρνησή του; Συνταγματικά μπορεί. Ομως, πολιτικά τα κουρέλια… δεν τραγουδάνε πια. Στο σελοφάν γράφεται η ημερομηνία λήξης. Πιθανόν και αύριο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου