Για να κοιμόμαστε όρθιοι

11/09/18 • 16:49 | UPD 11/09/18 • 21:26

Όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με την νέα ώρα εκκίνησης των μαθημάτων στα σχολεία δείχνουν πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο, παρά μόνο, διάθεση να αλλοτριώσει τα πάντα.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Ο κύριος Γαβρόγλου παρευρισκόμενος σε ένα από τα σχολεία τα οποία άνοιξαν τις πύλες τους για τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, είπε πως από εδώ και στο εξής το πρώτο κουδούνι θα χτυπά στις εννέα το πρωί αντί για τις οχτώ για «να κοιμόμαστε περισσότερο».

Όπως ήταν φυσικό καταχειροκροτήθηκε από τους μαθητές. Η αιτιολόγηση για την απόφαση αυτή από τον κύριο Γαβρόγλου μοιάζει τουλάχιστον γελοία καθώς ως υπουργός, οφείλει κάθε απόφαση να την λαμβάνει μετά από έρευνες οι οποίες γίνονται από αρμόδιους φορείς.

Ποιος φορέας και ποια έρευνα απεφάνθη ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίγουν στις εννέα το πρωί, και πώς βγήκε το συμπέρασμα ότι το πρωινό ξύπνημα στην παρούσα φάση προκαλεί διαταραχές ύπνου στους μαθητές; Αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον απασχολεί ούτε η μαθητιώσα νεολαία ούτε η διάθεση αυτής για γνώση.

Κάθε απόφαση λαμβάνεται με γνώμονα τις περισσότερες ψήφους. Πρώτο βήμα ήταν η ψήφος στα 17, δεύτερο βήμα το πρωινό ξύπνημα, μιας και επιδόματα στους μαθητές δεν μπορούν να δώσουν, και τέλος η ρητορική για κατάργηση των Πανελληνίων και η απλοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερο της εξεταστικής διαδικασίας και της διδακτέας ύλης, σε μία φάση μάλιστα όπου οι Ελληνες μαθητές είναι από τους χειρότερους την Ευρώπη.

Την ώρα λοιπόν που η παρούσα κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την διαδικασία τεμπελοποίησης της ελληνικής νεολαίας, εμείς ασχολούμαστε με τα Λατινίκα αντί να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα πίσω από τος εγκληματικές κινήσεις των παροικούντων το υπουργείο Παιδείας…

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής στο EleftherosTypos.gr 

Ακολούθησέ τον στο Facebook