Ο 22χρονος, που αποκτήθηκε από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν έναντι ποσού που ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια λίρες, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Premier League. Σε 11 συμμετοχές δεν έχει γκολ ή ασίστ, παρά το γεγονός ότι έχει εμπλακεί σε 28 τελικές φάσεις — τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο πρωτάθλημα χωρίς συμμετοχή σε γκολ. Στο «Έτιχαντ» είχε μόλις 39 επαφές με την μπάλα — μόνο ο Ούγκο Εκιτίκε άγγιξε λιγότερες μεταξύ των βασικών παικτών της Λίβερπουλ.
«Ο Βιρτς είναι πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Νέβιλ στο Gary Neville Podcast. «Πρέπει να το πούμε όπως είναι. Έχει κοστίσει πάνω από 100 εκατομμύρια, και σήμερα έμοιαζε με μικρό παιδί. Έχει ταλέντο, τεχνικά είναι εξαιρετικός, αλλά σήμερα τον “κατάπιαν” παίκτες όπως ο Ματέους Νούνες. Δεν έδειξε ούτε ποιότητα ούτε δύναμη, κι αυτό είναι ανησυχητικό». Ο Νέβιλ πρόσθεσε ότι η Λίβερπουλ πρέπει να βρει τρόπο να ξεκλειδώσει το ταλέντο του: ο Βιρτς έχει δημιουργήσει 16 ευκαιρίες στο Champions League — όσες και ο Κιλιάν Μπαπέ — και έχει μοιράσει δύο ασίστ στη νίκη 5-1 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η καλύτερή του εμφάνιση ως «κόκκινος» ήταν στο 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ και δημιούργησε πέντε ευκαιρίες από ανοιχτό παιχνίδι.
«Είναι ένας διεθνής παίκτης υψηλού επιπέδου, αλλά δείχνει ανέτοιμος για τη φυσική ένταση του αγγλικού πρωταθλήματος», κατέληξε ο Νέβιλ. «Η Λίβερπουλ πρέπει να επιμείνει, να τον δυναμώσει και να του δώσει τον χρόνο να προσαρμοστεί, γιατί το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο». Τα ερωτήματα παραμένουν: επιμονή και υπομονή ή άμεσες λύσεις από την ομάδα του Άρνε Σλοτ;