Αθήνα Καιρός

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 2-2: Ο Καρέτσας έβαλε «φωτιά» στο ντέρμπι στο 89′ – Μοιραίος ο Κέιν με χαμένο πέναλτι

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Μπάγερν – Ντόρτμουντ 2-2: Ο Καρέτσας έβαλε «φωτιά» στο ντέρμπι στο 89′ – Μοιραίος ο Κέιν με χαμένο πέναλτι

Ένα συγκλονιστικό ντέρμπι ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Ντόρτμουντ ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 στην «Allianz Arena».

Ο ελληνικής καταγωγής διεθνής με το Βέλγιο, Κωνσταντίνος Καρέτσας, είχε συμμετοχή στη φάση της καθοριστικής ισοφάρισης των φιλοξενούμενων στο 89ο λεπτό, ενώ ο Χάρι Κέιν εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή για τους Βαυαρούς, χάνοντας πέναλτι και σημαντικές ευκαιρίες.

Το μεγάλο ντέρμπι της Bundesliga, γνωστό ως Der Klassiker, επιφύλασσε έντονες συγκινήσεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με την Ντόρτμουντ να επιστρέφει δύο φορές στο σκορ και να αποσπά έναν πολύτιμο βαθμό στην έδρα της Μπάγερν.

Οι δύο ομάδες, που είχαν ξεκινήσει την αναμέτρηση ισόβαθμες στην κορυφή, διατήρησαν το αήττητό τους και παρέμειναν μαζί στη βαθμολογία.

Ο Καρέτσας στη φάση που έφερε το 2-2

Η σημαντικότερη στιγμή για την Ντόρτμουντ ήρθε στο 89ο λεπτό, όταν ο Φάμπιο Σίλβα πέτυχε το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ και διατήρησαν την κατοχή της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή. Έπειτα από διαδοχικές επαφές, η μπάλα κατέληξε στον Σίλβα, ο οποίος κοντρόλαρε και εκτέλεσε εντυπωσιακά με περιστροφή του σώματος, στέλνοντάς την χαμηλά στην αριστερή γωνία.

Στη φάση είχε συμμετοχή και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας, καθώς η προσπάθειά του να διεκδικήσει την μπάλα από τον Πάβλοβιτς προηγήθηκε της τελικής πάσας προς τον σκόρερ.

Οι παίκτες της Μπάγερν διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας να ακυρωθεί το γκολ για φάουλ του Καρέτσα στον Πάβλοβιτς. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες τους δεν έγιναν δεκτές και το τέρμα μέτρησε κανονικά.

Ο Χάρι Κέιν έχασε πέναλτι και μεγάλες ευκαιρίες

Το βράδυ δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Χάρι Κέιν, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνδυάσει τη βράβευσή του για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας με μια μεγάλη εμφάνιση.

Ο Άγγλος επιθετικός, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει, παρότι βρέθηκε αρκετές φορές σε πλεονεκτική θέση.

Αρχικά, αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 75ο λεπτό είχε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία. Ο Μπράουν τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και, με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, ο Κέιν έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Στη συνέχεια υποδείχθηκε οφσάιντ, γεγονός που σημαίνει ότι το γκολ ενδεχομένως να μην μετρούσε.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 78′, ο επιθετικός της Μπάγερν βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι χαμένες ευκαιρίες αποδείχθηκαν καθοριστικές, καθώς η Ντόρτμουντ παρέμεινε μέσα στη διεκδίκηση του αποτελέσματος και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει.

Η Μπάγερν προηγήθηκε με τον Κόνραντ Λάιμερ, όμως η Ντόρτμουντ βρήκε απάντηση με τον Σερού Γκιρασί. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα χάρη σε τέρμα του Νταγιό Ουπαμεκανό, δείχνοντας ότι μπορούσαν να φτάσουν στη νίκη. Ωστόσο, η ομάδα της Βεστφαλίας δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και συνέχισε να αναζητά το γκολ της ισοφάρισης.

Η επιμονή της ανταμείφθηκε στο 89′, όταν ο Φάμπιο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε τη φάση στην οποία συμμετείχε ο Καρέτσας και έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]