Νέα Δημοκρατία προς κυβέρνηση: Κάπου εδώ τελειώνει το παραμύθι σας

18/12/16 • 18:47 | UPD 18/12/16 • 18:47

«Το θράσος τρέφεται με… αμνησία, αλλά ευτυχώς τα γραπτά μένουν» σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τις εξαγγελθείσες κυβερνητικές παροχές για χαμηλοσυνταξιούχους.

Τονίζουν πως: «Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, στις 8 Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ενώπιον του ελληνικού λαού: «Στην πράξη, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευσή μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτό θα κάνουμε». Μόλις μια εβδομάδα μετά, στις 15 Δεκεμβρίου, από τις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας τόνισε, αναφερόμενος στην ίδια ακριβώς εξαγγελία: «Η απόφαση αυτή ελήφθη με απόλυτη ασφάλεια έναντι των στόχων του 2016. Είναι μια απόφαση εφάπαξ, ελήφθη τώρα που είχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα υπεραπόδοσης εσόδων έναντι στόχων»».

Οι κύκλοι του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης κατηγορούν τον κ. Τσίπρα για διπροσωπία, σημειώνοντας: «Κάπου εδώ, τελειώνει το παραμύθι. Και προς τα μέσα και προς τα έξω. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η διπροσωπία έχει ήδη κοστίσει πολύ ακριβά στους πολίτες και έχει κρατήσει πολύ πίσω την Ελλάδα».