Στο οπτικό υλικό, το οποίο έχει προκαλέσει σοκ και οργή, το όχημα φαίνεται να πλησιάζει το σκυλί, να μειώνει ταχύτητα και στη συνέχεια να περνάει από πάνω του, συνεχίζοντας την πορεία του χωρίς να σταματήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» του ΕΡΤnews, το περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας, όπου υπήρχε η δυνατότητα αποφυγής του ζώου.
Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, Χριστίνα Νομικού, χαρακτήρισε την πράξη «σοκαριστική», σημειώνοντας ότι από το βίντεο προκύπτει πως ο οδηγός αντιλήφθηκε πλήρως το συμβάν, καθώς και οι δύο ρόδες του οχήματος πέρασαν πάνω από το ζώο, χωρίς καμία προσπάθεια αντίδρασης ή παροχής βοήθειας.
Η ομοσπονδία έχει ήδη κινηθεί νομικά, ενώ προσφέρει αμοιβή 3.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη. Παράλληλα, πολίτες φέρονται να έχουν κινητοποιηθεί συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες για την ταυτοποίησή του.
Η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστο Συνδρεβέλη. Οι αρχές εξετάζουν οπτικό υλικό από τη διαδρομή του οχήματος, εκτιμώντας ότι ο εντοπισμός του οδηγού είναι θέμα χρόνου, παρά το γεγονός ότι οι πινακίδες δεν διακρίνονται καθαρά στο βίντεο.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στη νομική διάσταση της υπόθεσης. Ο δρ Εγκληματολογίας και δικηγόρος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, τόνισε ότι πρόκειται για κακουργηματική πράξη, υπογραμμίζοντας ότι το υλικό δείχνει πιθανή σκόπιμη ενέργεια. Παράλληλα, επισήμανε ότι η κακοποίηση ζώων συνδέεται επιστημονικά με ευρύτερα πρότυπα αντικοινωνικής συμπεριφοράς.Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο οδηγός να είναι γυναίκα, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές.

