ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Υπόθεση Φλώρου: Το Μαξίμου στοχοποίησε τον μάρτυρα κατηγορίας!

03/09/18 • 08:11 | UPD 03/09/18 • 08:11

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Για «λάσπη» και «βρόμικο πόλεμο» καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση η οποία «υιοθέτησε» με τη στάση της το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» σύμφωνα με το οποίο ο ανιψιός του προέδρου της Ν.Δ. Γρηγόρης Δημητριάδης παρουσιάζεται ως συνεργάτης του Αριστείδη Φλώρου.

Για «λάσπη» και «βρόμικο πόλεμο» καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση η οποία «υιοθέτησε» με τη στάση της το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» σύμφωνα με το οποίο ο ανιψιός του προέδρου της Ν.Δ. Γρηγόρης Δημητριάδης παρουσιάζεται ως συνεργάτης του Αριστείδη Φλώρου. Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της Πειραιώς ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το δικηγορικό γραφείο του κ. Δημητριάδη συνεργάστηκε με την Energa -όπως και άλλες νομικές εταιρίες- από το 2010 έως το 2012 και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ζητήθηκε από το γραφείο του η νομική του συνδρομή για την ίδρυση δυο εξωχώριων εταιριών, κάτι που είναι απολύτως νόμιμο. Οταν ωστόσο ο κ. Δημητριάδης διαπίστωσε ότι αυτές χρησιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων από τον κ. Φλώρο για άλλες δραστηριότητες όχι μόνο διέκοψε αμέσως τη συνεργασία του με την Εnerga, αλλά στη δίκη του κ. Φλώρου ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να προφυλακισθεί.

«Από την ημέρα της εκλογής του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και σχεδόν κάθε Κυριακή, μέσω του εκτοξευτήρα λάσπης του κ. Τσίπρα που λέγεται “Documento”, συστηματικά συκοφαντείται η σύζυγός του και συχνά οι στενοί του συνεργάτες… Το απροκάλυπτα συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και απελευθερώθηκε, προσφάτως, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου», αναφέρει η Ν.Δ.: «Αυτό δεν ονομάζεται δημοσιογραφία, ούτε καν απόπειρα χειραγώγησης των πολιτών. Είναι μια ωμή πολιτική αλητεία από το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης με δράστες τη συμμορία Βαξεβάνη και ηθικούς αυτουργούς τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και προσωπικά τον ίδιο», ανέφερε η ανακοίνωση: «Θεωρούμε βέβαιο, πλέον, ότι όσο η απαξιωμένη κυβέρνησή του οδηγείται σε εκλογική συντριβή τόσο οι κατευθυνόμενες επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται δυστυχώς η πιο βρόμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης με αποκλειστική ευθύνη της πιο χυδαίας κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της προσωπικά εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη στην οποία καταφεύγουν οι άμεσα θιγόμενοι καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές κατά του συκοφάντη Κώστα Βαξεβάνη. Σήμερα, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται και προσωπικά στον κ. Τσίπρα καθώς είναι προφανές ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τον πρωτοφανή εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το σχέδιό του δεν θα περάσει. Οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν και ο ηθικός αυτουργός Αλέξης Τσίπρας, είτε το θέλει είτε όχι, σύντομα θα τιμωρηθεί, όπως του αξίζει, στις κάλπες».

Το Μαξίμου ωστόσο συνέχισε την εκτόξευση λάσπης σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Πώς να δικαιολογήσει όμως το γεγονός ότι ο ανιψιός και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη ήταν όχι μόνο δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου που έφτιαχνε τις offshore για να κλέψουν το Δημόσιο, αλλά και συνέταιρος του» κι επίσης «όσο για τη συνεργασία του κ. Δημητριάδη με τις δικαστικές αρχές, πολλοί είναι αυτοί που στο παρελθόν έτρεξαν να συνεργαστούν για να γλιτώσουν, όταν τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη».

Παράλληλα και ο κ. Δημητριάδης προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών κατά της εφημερίδας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου