Υλικά – μαμούλια
Για τη ζύμη
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
150 γρ. ζάχαρη
70 ml γάλα
20 ml κονιάκ
Λίγες σταγόνες μαστίχα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
650-700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
2 αυγά
Για τη γέμιση
200 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και θρυμματισμένα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. ανθόνερο
Για το πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, το αμύγδαλο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο το ανθόνερο και ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και σε μια άλλη βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να ζεσταθεί.
Βάζουμε το γάλα μέσα στο βούτυρο και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και τη μαστίχα χτυπημένη με λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη και κρυώσει εντελώς.
Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και ρίχνουμε στη ζύμη, ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί το αυγό. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης περίπου λίγο μεγαλύτερο στο μέγεθος καρυδιού και ανοίγουμε στην παλάμη. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σαν μικρό πουγκί ή οβάλ πιτάκι.
Τοποθετούμε τα Μαμούλια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο. Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Ειδήσεις Σήμερα
Η Σοφία σπρώχνει την Αναστασία στο κενό – Πώς γυρίστηκαν οι σκηνές στον Άγιο Έρωτα
Τα επεισοδιακά διαζύγια της σόουμπιζ

