Υλικά – Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα είναι αυτή με τόνο
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
80 ml ελαιόλαδο
5 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml άσπρο κρασί
2 κουτιά τονοσαλάτα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χυμό λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε μισή κούπα ζωμό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το σκόρδο πολτοποιημένο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα δύο κουτάκια τονοσαλάτες, τα ζυμαρικά, τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε την μακαρονάδα ζέστη.
Ειδήσεις Σήμερα
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η φαντασμαγορική βάφτιση του γιου της και όσα έγιναν

