Η κτηνίατρος που σώζει σκύλους σε Μάτι και Κινέτα μετά τις πυρκαγιές [εικόνες]

26/07/18 • 18:24 | UPD 26/07/18 • 18:43

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πυρκαγιά στο Μάτι και στην Κινέτα έδειξε το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης πολιτών που από το υστέρημα τους προσφέρουν ότι μπορούν στους πυρόπληκτους αλλά και τα ζώα. 

Η πυρκαγιά στο Μάτι και στην Κινέτα έδειξε το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης πολιτών που από το υστέρημα τους προσφέρουν ότι μπορούν στους πυρόπληκτους αλλά και τα ζώα. 

Η φωτιά δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Άνθρωποι, ζώα, δάσος, περιουσίες, τα πάντα χάθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Μετρώντας πλέον τις πληγές, κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν.

Πυροσβέστες, διασώστες, γιατροί, δύτες, εθελοντές, όλοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Τον προσωπικό της αγώνα δίνει και η κτηνίατρος Βασιλική Σταθοπούλου, η οποία βρίσκεται στις περιοχές που κάηκαν, προκειμένου να βοηθήσει τα ζώα που έμειναν πίσω.

«Ακούω συνέχεια αυτές τις ημέρες ότι χάθηκαν άνθρωποι και περιουσίες, γεγονός που πιο τραγικό δεν υπάρχει, και εμείς ασχολούμαστε με τις κτηνιατρικές αποστολές παροχής πρώτων βοηθειών για τα ζώα, ως αυτο να ήταν ήσσονος σημασίας. Η ενσυναίσθηση, βασικός συστατικός πυλώνας της συναισθηματικής νοημοσύνης, είναι η ικανότητα κατανόησης και ταύτισης με τα συναισθήματα των άλλων. Είναι δηλαδή η μοναδική αυτή ικανότητά μας να συμπάσχουμε, να δείχνουμε συμπόνια, να χαρακτηριζόμαστε πιο «άνθρωποι». Η ενσυναίσθηση δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει δυναμόμετρο, δεν κατευθύνεται μόνο στην απώλεια περιουσίας ή ανθρώπινου δυναμικού. Οι άνθρωποι που τη διαθέτουν, οι συναισθηματικά δηλαδή νοήμονες τη διοχετεύουν ισομερώς σε ανθρώπους και ζώα.Η αλεξιθυμία, η απουσία συναισθημάτων, επίσης δεν είναι επιλεκτική. Δεν συμπάσχεις μόνο με τον ανθρώπινο πόνο, αλλά όχι με αυτόν των ζώων. Ούτε το αντίστροφο. Από την αποστολή παροχής πρώτων βοηθειών σε πληγέντες σκύλους στην Κινέτα» αναφέρει στο ποστ της η Βασιλική.

Ακούω συνέχεια αυτές τις ημέρες ότι χάθηκαν άνθρωποι και περιουσίες, γεγονός που πιο τραγικό δεν υπάρχει, και εμείς…

Posted by Vassiliki Stathopoulou on Wednesday, 25 July 2018