Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, πρόκειται για το φάρμακο Rivaroxaban tablets 20mg με αριθμό παρτίδας 8211799 και ημερομηνία λήξης 06/2028.
Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η απόφασή του ελήφθη για προληπτικούς λόγους, έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Η εταιρεία Viatris Hellas, που παρασκευάζει το φάρμακο, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Ειδήσεις Σήμερα
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 22χρονος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο
- Νοσογόνος παχυσαρκία: Φάρμακα ή χειρουργείο;
- Θεσσαλονίκη: Τρακτέρ στο κέντρο της πόλης – Αγρότες καταφθάνουν μαζικά ενόψει της Agrotica
- Συγκλονίζει η αποκάλυψη της Παραολυμπιονίκη: «Βιάστηκα δύο εβδομάδες πριν κερδίσω το χρυσό μετάλλιο» – Η ιστορία πίσω από τον θρίαμβο στο Πεκίνο
- Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης «επέστρεψε σπίτι»