Ο θρίαμβος που τότε φαινόταν η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της και ένα σύμβολο της δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος, στην πραγματικότητα κρύβει ένα βαθύ και ανείπωτο τραύμα.
Μετά τη δημοσίευση των λεπτομερειών από το Forbes Austria, η ίδια η αθλήτρια επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς και μίλησε για την κόλαση που βίωσε, ενώ παράλληλα ο κόσμος τη θαύμαζε για την εξαιρετική της επίδοση στο σκι αντοχής.
«Πέρασα πολύ σκοτεινές στιγμές. Υπέφερα πολύ εξαιτίας αυτού. Εξωτερικά ήμουν μια επιτυχημένη νεαρή κοπέλα που κατέκτησε οτιδήποτε μπορούσε να φανταστεί κανείς, αλλά αυτό που συμβαίνει μέσα σε έναν άνθρωπο, πίσω από αυτή την πρόσοψη, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» είπε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Δούλεψα πολύ με ψυχολόγους πάνω στην ίδια τη λέξη Κίνα. Δεν ξανακοίταξα ποτέ το χρυσό μετάλλιο από το Πεκίνο» παραδέχθηκε.
Η πορεία της προς την ανάρρωση υπήρξε εξαιρετικά απαιτητική. Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Καρίνα πέρασε 14 εβδομάδες σε εντατική θεραπεία.
«Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για ψυχική υγεία επειδή όλοι λένε αμέσως: ‘Είσαι ψυχικά άρρωστος’. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι πίσω από έναν αθλητή κρύβεται ένας άνθρωπος».
Στις πιο δύσκολες στιγμές της, ο σκύλος-οδηγός της αποτέλεσε την πιο σημαντική πηγή στήριξης. Η Καρίνα αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης λόγω της νόσου του Στάργκαρντ, μιας προοδευτικής απώλειας όρασης που διαγνώστηκε στην εφηβεία.
«Ευτυχώς, επέζησα από όλα αυτά, κυρίως χάρη στον σκύλο μου, που έφερε ξανά φως στη ζωή μου» πρόσθεσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πρόσφατα, πήρε την απόφαση να αλλάξει υπηκοότητα και να σταματήσει να αγωνίζεται για την Αυστρία. Αν και δεν συνέδεσε άμεσα αυτή την επιλογή με την τραυματική της εμπειρία, όταν ρωτήθηκε αν η αλλαγή της εθνικής ομάδας οφείλεται σε κακή μεταχείριση, απάντησε λακωνικά: «Είμαι καλά όπως είμαι τώρα».
Ειδήσεις Σήμερα
- Ο Λαριτζανί απειλεί: Αν οι ΗΠΑ πλήξουν το ιρανικό ρεύμα, ολόκληρη η Μέση Ανατολή θα μείνει στο σκοτάδι
- Ασγκάρι: Ο πρώην σύζυγος της Μπρίτνεϊ τη σύγκρινε με τις γυναίκες του Ιράν – «Καταπιέστηκε από πολλούς»
- Κοντογεώργης: Η ανάπτυξη της περιφέρειας αποτελεί όρο ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής – Οι άξονες της κυβερνητικής δράσης για τη Θεσσαλία

