17 Νοέμβρη: Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον εορτασμό της 49ης επετείου – Πάνω από 5.500 αστυνομικοί στους δρόμους

5 λεπτά
17 Νοέμβρη: Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον εορτασμό της 49ης επετείου – Πάνω από 5.500 αστυνομικοί στους δρόμους

17 Νοέμβρη: Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του, για να τιμήσει την 49η επέτειο της εξέγερσης.

Σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου και αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, οι πύλες θα παραμένουν ανοικτές από τις 8:30 έως τις 21:00. Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις.

«Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών. Αυτό προτάσσει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτό πρέπει να αναδεικνύει ο τρόπος εορτασμού της, και αυτή είναι σήμερα η συλλογική και ατομική ευθύνη των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου

Όπως σημειώνει το ΕΜΠ, η δικαίωση του αγώνα των φοιτητών 49 χρόνια πριν έχει αντίκρισμα στην πρόοδο του Ελληνικού Πανεπιστημίου και την ευημερία της χώρας.

17 Νοέμβρη: Δρακόντεια τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 5.500 αστυνομικών θα εφαρμοστούν τα δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα οποία θα είναι αντίστοιχα με αυτά, πριν από την πανδημία, το 2019, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια, ενώ ένα «δίχτυ ασφαλείας» θα απλωθεί πάνω από την Αθήνα, από την παραμονή -Τετάρτη 16 Νοεμβρίου- της επετείου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από την ΕΛΑΣ στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.

Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις. Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια».

Τέλος, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, οι «αύρες», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη: Τα 5+1 «κλειδιά» για μεγαλύτερη σύνταξη – Τι παίρνουν όσοι βγαίνουν το 2022 και το 2023 [πίνακες]

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη η 26χρονη Ελληνίδα – Οι Τούρκοι απαιτούν να πληρώσει τα νοσήλιά της [βίντεο]

Σεπόλια: «Βόμβα» – Ο Μίχος προσέγγισε και άλλα 14χρονα κορίτσια – Για «ανήλικο στρατό» κάνουν λόγο οι Αρχές

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version