Η Μπίλι Άιλις αμφισβήτησε δημόσια τον Έλον Μασκ για την ραγδαία αύξηση του πλούτου του, μέσω μιας σειράς ιστοριών στο Instagram, καταγγέλλοντας τη συσσώρευση περιουσίας από δισεκατομμυριούχους.
Δύο εβδομάδες αφότου χρησιμοποίησε την ομιλία της στα βραβεία WSJ Innovator για να επικαλεστεί τον εξαιρετικά πλούσιο, η ποπ σταρ Billie Eilish μετέφερε τώρα το μήνυμά της απευθείας στον Elon Musk .
Δημοσιεύοντας μια σειρά από Instagram Stories την Πέμπτη, η 23χρονη τραγουδίστρια μοιράστηκε infographics από την ομάδα εκστρατείας My Voice, My Choice , σκιαγραφώντας υποθετικούς τρόπους με τους οποίους ο Musk θα μπορούσε να αναδιανείμει τη μελλοντική περιουσία του, ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι προτάσεις περιελάμβαναν τον τερματισμό της πείνας στον κόσμο εντός πέντε ετών με τη συνεισφορά 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το 2030, την παροχή καθολικής πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό για 140 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για επτά χρόνια και τη διάσωση περισσότερων από 10.000 απειλούμενων ειδών για μόλις 1-2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Ένας άλλος υποστήριξε ότι 53,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να ανοικοδομήσουν τη Γάζα και άλλες κατεστραμμένες περιοχές της Δυτικής Όχθης.
Ο Μασκ – ο οποίος είναι ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – πλησιάζει στο να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο χάρη σε ένα εξαιρετικά αισιόδοξο πακέτο αμοιβών της Tesla, το οποίο ενδεχομένως να αξίζει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια (865 δισεκατομμύρια ευρώ), εάν επιτύχει τους στόχους απόδοσης την επόμενη δεκαετία.
Η ψηφοφορία εγκρίθηκε με ποσοστό άνω του 75% υπέρ στην ετήσια συνάντηση της εταιρείας την περασμένη Πέμπτη, παρά τη μείωση των πωλήσεων και την κριτική για τις πρωτοφανείς αμοιβές των στελεχών.
Ο Μασκ δεν ήταν παρών όταν η Άιλις απευθύνθηκε στο κοινό της WSJ πριν από δύο εβδομάδες, στο οποίο συμμετείχαν οι δισεκατομμυριούχοι Μαρκ Ζούκερμπεργκ , Τζορτζ Λούκας και Χέιλι Μπίμπερ.
Στα Βραβεία Καινοτόμου, είχε επικρίνει τον υπερβολικό πλούτο στην αίθουσα. «Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εδώ μέσα που έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμένα», είπε. «Αν είσαι δισεκατομμυριούχος, γιατί είσαι δισεκατομμυριούχος;»
Πρόσθεσε: «Όχι μίσος, αλλά ναι, δώστε τα χρήματά σας» και υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι χρειάζονται ενσυναίσθηση και βοήθεια περισσότερο από ποτέ, σχεδόν ποτέ, ειδικά στη χώρα μας».
Στην εκδήλωση αποκαλύφθηκε ότι η Άιλις θα δωρίσει 11,5 εκατομμύρια δολάρια από την περιοδεία της Hit Me Hard and Soft στο Πρόγραμμα Changemaker – μια πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στον τερματισμό της φτώχειας, στην καταπολέμηση της ανισότητας και στην αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ειδήσεις Σήμερα
- Βανς: «Θα συζητήσω με τον Τραμπ ενδεχόμενη υποψηφιότητα το 2028» – Αντίπαλος ο καλύτερος φίλος του
- Βασιλιάς Κάρολος: Γίνεται 77 ετών και το παλάτι γιορτάζει – Το πορτρέτο και οι ευχές Ουίλιαμ και Κέιτ
- Μισέλ Γιο: Με αποκαλυπτικό ξανθό καρέ στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του Wicked For Good στη Σιγκαπούρη
- Άγιος Δημήτριος: 3 προσαγωγές για το περιστατικό – Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
- Σάρα Πόλσον: «Κάποιοι όταν πληγώνονται μαλακώνουν, άλλοι γίνονται αιμοβόροι»
