Παρά τους ισχυρισμούς της 21χρονη Γιούλια Βέντελ από την Πολωνία δεν μπορεί να είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, που εξαφανίστηκε το 2007 από θέρετρο της Πορτογαλίας, όπου παραθέριζε με τους γονείς της. Αυτό υποστηρίζουν ειδικοί που ανέλυσαν φωτογραφίες των δύο κοριτσιών, εν αναμονή του DNA τεστ που υποτίθεται πως θα κάνει η Βέντελ, μετά το «πράσινο φως» από τους γονείς την Μαντλίν.
Η ελβετική εταιρεία Ava-X συνέκρινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, φωτογραφίες από την παιδική ηλικία της Γιούλια με ορισμένες της Μαντλίν, που δηλώθηκε ως εξαφανισμένη σε ηλικία 3 ετών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία «σπάει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρά τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα δύο πρόσωπα δεν ταιριάζουν.

«Είναι πρακτικά αδύνατο για την νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν», δήλωσε ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας στην εφημερίδα Blick.
Πρόσφατα, οι θετοί γονείς της 21χρονης από την Πολωνία δήλωσαν «συντετριμμένοι» για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η κόρη τους, η οποία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όπως είπαν.
Επιπλέον τα πρώτα βιομετρικά τεστ για να αποδειχθεί αν όντως είναι η Μαντλίν, έχουν βγει αρνητικά ενώ οργανώσεις για εξαφανισμένους ανθρώπους έχουν προειδοποιήσει ότι η 21χρονη έχει λογαριασμούς στα social media με τρία διαφορετικά ονόματα, Julia Faustyna, Julia Wendell και Julia Wandelt.
Επίσης, αρκετοί χρήστες που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ανακάλυψαν ότι η 21χρονη είχε αναρτήσει ροζ φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές στιγμές της σε ιστοσελίδες ενηλίκων, καθώς και ότι διατηρεί και λογαριασμό με ψευδώνυμο για αναζήτηση ερωτικών συντρόφων.
Οι γονείς της Μαντλίν έχουν ζητήσει ήδη να διεξαχθεί τεστ DNA, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για την 21χρονη και να κλείσει και τυπικά η υπόθεση.






















