Η αστυνομία είχε ενημερωθεί το Σάββατο (21/03) σχετικά με τη μαζική ταφή 14 πτωμάτων από αγνώστους σε νεκροταφείο της περιοχής, όπως μεταδίδουν κενυατικά μέσα ενημέρωσης.
Στον ομαδικό τάφο βρέθηκαν λείψανα «επτά ενηλίκων και 25 νηπίων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ιατροδικαστής Ρίτσαρντ Ντζορόγκε. Τα πτώματα, ορισμένα από τα οποία ήταν διαμελισμένα, είχαν τοποθετηθεί μέσα σε σακούλες, εξήγησε. Μερικά πιθανολογείται ότι προέρχονται από νεκροτομεία, συμπλήρωσε.
Ο ιατροδικαστής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτό που βρήκαν ήταν «αρκετά ασυνήθιστο» με πτώματα «στοιβαγμένα σε σακούλες πυροβόλων όπλων», μετά από μια ολοήμερη διαδικασία που διακόπηκε από έντονες βροχοπτώσεις.
Ο Νιορόγκε είπε ότι υπήρχαν «επτά ενήλικες και 25 παιδιά», με τα παιδιά να είναι βρέφη και έμβρυα. Επίσης, ανασύρθηκαν και πολλά μέλη σώματος.
Ο ιατροδικαστής πρόσθεσε σύμφωνα με το BBC ότι ορισμένα από τα πτώματα φαίνεται να προέρχονται από νοσοκομεία και νεκροτομεία, αλλά αυτό θα καθοριστεί περαιτέρω μετά από νεκροψίες.
Σημείωσε ότι τα λείψανα των ενηλίκων ήταν σε υψηλό βαθμό αποσύνθεσης, ενώ των παιδιών σε μικρότερο βαθμό, γεγονός που, όπως είπε, υποδηλώνει ότι πέθαναν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
Τα ανθρώπινα λείψανα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας προκειμένου να καθοριστούν τα αίτια θανάτου για κάθε περίπτωση.
Το 2023 είχε σοκάρει την κοινή γνώμη η ανακάλυψη εκατοντάδων πτωμάτων στο δάσος της Σακαχόλα, κοντά στη Μομπάσα. Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από την πείνα, αφού ακολούθησαν το κήρυγμα του επικεφαλής μιας αίρεσης ο οποίος τους προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού» προτού να έρθει το τέλος του κόσμου, το οποίο είχε προβλέψει ότι θα συνέβαινε τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς.
Η υπόθεση έγινε γνωστή ως «η σφαγή του δάσους της Σακαχόλα», μια από τις χειρότερες τραγωδίες στον κόσμο που αφορούσαν αίρεση.
Ειδήσεις Σήμερα
- Πρόστιμο – «μαμούθ» 375 εκατ. δολαρίων στη Meta για παραπλάνηση χρηστών σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών
- «Βροχή» από drone: Η Ουκρανία χτυπά τη ρωσική ενέργεια, η Μόσχα απαντά με 1.000 επιθέσεις το 24ωρο
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Αβεβαιότητα για τις διαπραγματεύσεις – Ο Τραμπ μας έχει εξαπατήσει δύο φορές, λέει η Τεχεράνη – Δίχως τέλος οι επιθέσεις σε Ιράν και Ισραήλ

![Κένυα: Σφοδρές πλημμύρες σαρώνουν Ναϊρόμπι και Μασάι Μάρα – Τουλάχιστον 42 οι νεκροί [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/03/stigmiotypo-othonis-2026-03-09-192658-150x150-png.webp)