Αθήνα Καιρός

Λίβερπουλ: Ένα φεστιβάλ – πείραμα χωρίς μάσκες και με τη συμμετοχή 5.000 ατόμων!

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Λίβερπουλ: Ένα φεστιβάλ – πείραμα χωρίς μάσκες και με τη συμμετοχή 5.000 ατόμων!

Κορωνοϊός: Μετά τη μακρά σιωπή που επέβαλε η πανδημία, η ζωντανή μουσική επέστρεψε σήμερα στη γενέτειρα των Beatles, το Λίβερπουλ, που φιλοξένησε ένα μοναδικό φεστιβάλ με στόχο να διαπιστωθεί αν και πώς διασπείρεται ο νέος κορωνοϊός σε τέτοιες μαζικές εκδηλώσεις.

Περίπου 5.000 άνθρωποι πέταξαν τις μάσκες τους και δεν τήρησαν τις αποστάσεις, στο όνομα της επιστήμης και της μουσικής. Ήταν οι θεατές σε μια υπαίθρια συναυλία που είχαν όλοι τους υποβληθεί σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, βγήκαν αρνητικοί και δεσμεύτηκαν ότι θα ξανακάνουν το τεστ σε πέντε ημέρες. Τα δεδομένα τους θα χρησιμοποιηθούν από το ειδικό Πρόγραμμα Ερευνών Εκδηλώσεων της βρετανικής κυβέρνησης, στόχος του οποίου είναι να κατανοήσουν οι επιστήμονες πώς το πλήθος συμβάλλει στη διάδοση του ιού.

YouTube thumbnail

Ασφαλώς, οι νέοι που διασκέδαζαν χορεύοντας στις πύλες του Σέφτον Παρκ δεν είχαν καθόλου στο νου τους την επιστημονική πλευρά της εκδήλωσης. «Είναι τόσο ωραία, είναι φανταστικά… Πέρασε πολύς καιρός…» σχολίασε η 19χρονη φοιτήτρια Μέγκαν Μπάτλερ.

Ο Μέλβιν Μπεν, ο διευθυντής του Festival Republic, είπε ότι ελπίζει πως αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επανέναρξη των υπαίθριων εκδηλώσεων.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Από τη στιγμή που θα μπουν οι θεατές στο σόου, μπορούν να διασκεδάσουν σαν να ήμασταν στο 2019. Μπορείτε να νιώσετε ότι το βάρος των τελευταίων 12, 15 μηνών μειώθηκε λιγάκι», πρόσθεσε.

Στη σημερινή συναυλία συμμετείχαν η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Zuzu από το Λίβερπουλ και τα συγκροτήματα The Lathums και Blossoms. «Πάνε 413 ημέρες αφότου ανεβήκαμε για τελευταία φορά στη σκηνή… Πέρασε πολύς καιρός και είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ», είπε ο τραγουδιστής των Blossoms, Τομ Όγκντεν.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Το φεστιβάλ κράτησε λιγότερες από έξι ώρες, λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ, όμως όσοι βρέθηκαν εκεί ομολόγησαν ότι δεν θα ήθελαν να βρίσκονται πουθενά αλλού. «Ας χαρούμε τη ζωή, ας επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο 25χρονος εργάτης Χάρι Σμιθ.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]