Απελευθέρωσαν ομήρους - Δείτε live

Αεροπειρατεία στην Μάλτα: Ζητούν να απελευθερωθεί ο γιος του Καντάφι αλλιώς θα ανατινάξουν το αεροπλάνο

23/12/16 • 14:53 | UPD 23/12/16 • 15:13

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της Μάλτας μετά την αεροπειρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή σε αεροσκάφος της εταιρείας Afriqiyah Airways με 111 επιβαίνοντες.

Λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε και απελευθερώνονται ορισμένοι εκ των επιβατών, κατά προτεραιότητα οι 28 γυναίκες και το παιδί που βρισκόταν μεταξύ των επιβατών.

Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται τουλάχιστον ένας αεροπειρατής που δηλώνει ότι είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα, ενώ υπάρχουν και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες.

Δείτε ζωντανή εικόνα 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι υποστηρικτής του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και ζητά την απελευθέρωση του γιου του.

Το αεροδρόμιο έχει τεθεί σε συναγερμό, με πάνοπλους αστυνομικούς και οχήματα του στρατού να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, με τον δράστη να φέρεται διατεθειμένος να αφήσει τους επιβάτες, αλλά να κρατήσει το πλήρωμα.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ έγραψε στο Twitter: «Ενημερώθηκα για πιθανή αεροπειρατεία σε εσωτερική λιβυκή πτήση που κατευθύνεται προς τη Μάλτα και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στο αεροσκάφος βρίσκονται 111 επιβάτες, 82 άνδρες, 28 γυναίκες και 1 βρέφος.

 

Copy link
Powered by Social Snap