Την στήριξη της Μόσχας για την λύση του Κυπριακού επαναβεβαίωσε ο Λαβρόφ

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Την στήριξη της Μόσχας για την λύση του Κυπριακού επαναβεβαίωσε ο Λαβρόφ

Η στήριξη της Μόσχας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, επαναβεβαιώθηκε στην συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και σε αυτήν συζητήθηκαν, πέραν του Κυπριακού, και οι διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι κανένας δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει στις δύο κοινότητες τις δικές του θέσεις. Αναφέρθηκε, παράλληλα, στον σημαντικό ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ενώ χαρακτήρισε θετική την παρουσία του νέου γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος, όπως τόνισε, ενημερώνεται και δείχνει ενδιαφέρον για το Κυπριακό.

Ως αποτέλεσμα των διμερών επαφών Κύπρου-Ρωσίας τις τελευταίες 48 ώρες, έχει προετοιμαστεί το έδαφος για την υπογραφή συμφωνιών που αφορούν την οικονομία, την εκπαίδευση, καθώς και ανθρωπιστικά θέματα.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version