Η Ερωφίλη παραδέχεται στον Μανώλη τα συναισθήματά της για τον Στάθη και ο αδελφός της την παροτρύνει να μιλήσει απευθείας στον Στάθη. Η Βασιλική σχεδιάζει κάτι που θα δοκιμάσει τη σχέση της με τον Στέφανο και ζητά τη βοήθεια της Μαλένας. Στο μεταξύ, η Ισμήνη, αποφασισμένη και ανεξέλεγκτη, χρηματίζει μία νοσηλεύτρια, μπαίνει στον χώρο με τις θερμοκοιτίδες και είναι έτοιμη να αρπάξει το μωρό. Η εμμονή της Ισμήνης με το μωρό έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Ο Κωνσταντίνος και ο Λυκούργος την πηγαίνουν στον ψυχίατρο με το ζόρι κι εκείνος της χορηγεί φαρμακευτική αγωγή. Η Αλεξάνδρα κοιτάζει το σημείωμα του Ορέστη, με το οποίο υποτίθεται ότι της ανακοίνωσε πως την εγκαταλείπει, και της μπαίνουν διάφορες σκέψεις στο μυαλό. Ετσι, βρίσκει κάποιες ευχετήριες κάρτες που της είχε στείλει στο παρελθόν και παρατηρεί ότι ο γραφικός του χαρακτήρας δεν μοιάζει καθόλου.
Ο Τζον βλέπει στον ύπνο του ότι η Αθηνά τον απατάει με τον Μιχάλη και την ξυπνάει στη μέση της νύχτας, για να της κάνει καβγά. Η δίκη της Ασπασίας συνεχίζεται και, όταν γίνεται η ανάγνωση της επιστολής της Ζωής, μία μεγάλη έκπληξη την περιμένει, αφού η αδελφή της παίρνει το μέρος της και κατηγορεί τον Δημοσθένη. Στη συνέχεια, καταθέτει ως μάρτυρας η Χάιδω και αποκαλύπτει στο δικαστήριο όλη την ιστορία για την παράνομη σχέση της Ασπασίας με τον πρώην σύζυγό της, τον Πέτρο Στεφανέα. Η Ερωφίλη συναντά τον Στάθη σε μια καφετέρια και του δίνει εξηγήσεις για την εγκυμοσύνη της. Την ώρα που φεύγουν, όμως, ένα αυτοκίνητο πέφτει πάνω τους και ο Στάθης, προσπαθώντας να προστατεύσει την Ερωφίλη, άθελά του τη σπρώχνει απότομα, με δυσάρεστες συνέπειες.
Τραγική φιγούρα η Ερωφίλη στη «Γη της ελιάς»
Η οικογένεια Ρουσσάκη τρέχει κοντά στην Ερωφίλη που νοσηλεύεται, με το μωρό που κυοφορεί να δίνει μάχη για τη ζωή του. Μπροστά σε όλους, ο Στάθης παραδέχεται ότι έσπρωξε την Ερωφίλη για να τη γλιτώσει από το αυτοκίνητο, όμως πρέπει να εξηγήσει και γιατί ήταν μαζί τη μοιραία στιγμή. Την ίδια ώρα, ο Νίκος, ο γιατρός, πετυχαίνει ξανά την Αριάδνη στο καφενείο και της κάνει πάλι άκομψο φλερτ. Αυτήν τη φορά, όμως, ο Πότης ακούει τα πάντα και τα μεταφέρει στον Κουράκο, ο οποίος εισβάλλει στο ιατρείο και βάζει τέλος στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Νίκου. Η δίκη της Ασπασίας προχωρά και στο εδώλιο των μαρτύρων ανεβαίνει η Κούλα. Ανάμεσα σε όσα καταθέτει, αποκαλύπτει κάτι που «παγώνει» το ακροατήριο και κάνει την Ασπασία να κλάψει από ταραχή. Η Ισμήνη χρηματίζει ξανά τη νοσηλεύτρια, αυτήν τη φορά, όμως, ο Κωνσταντίνος γίνεται μάρτυρας του σκηνικού. Αργότερα, η Αριάδνη και ο Κουράκος παίρνουν το μωρό στο σπίτι, αλλά μία απρόσμενη επίσκεψη χαλάει τη στιγμή και προμηνύει νέες συγκρούσεις. Η Ερωφίλη χάνει το μωρό και κατηγορεί τον Στάθη.
Ειδήσεις Σήμερα
MasterChef: Η σημερινή δοκιμασία είναι για δύσκολους κριτές – Η ιδιαιτερότητα