Stranger Things: Η θεωρία που ανατρέπει την πιο σκληρή σκηνή της 3ης σεζόν

07/07/19 • 16:20 | UPD 07/07/19 • 16:20

Newsroom eleftherostypos.gr

Με έναν τρόπο που αποδεικνύει τη δυναμική του Stranger Things, κυκλοφόρησε την Πέμπτη στο Netflix η 3η σεζόν και σόκαρε πολλούς με το φινάλε.

Δεν είχαμε χορτάσει από πόνο όλο αυτό το διάστημα του 2019 με το Avengers Endgame και το Game of Thrones. Έπρεπε να μπει στο κόλπο και το Netflix με το Stranger Things. Ήθελε να απαντήσει ανάλογα και να προκαλέσει τον ίδιο διαδικτυακό και όχι μόνο ντόρο. Η τρίτη σεζόν που κυκλοφόρησε την Πέμπτη άφησε μεγάλες συγκινήσεις για το τέλος.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι με τον τρόπο που εξελίχθηκε στα 8 επεισόδια, ήταν ένα swan song, ένας τρόπος για να ολοκληρώσει την πορεία της στη δόξα της σύγχρονης pop culture. Μέχρι που εμφανίστηκε αυτή η σκηνή στα ακροτελεύτια δευτερόλεπτα του φινάλε και αναζωπύρωσε την ελπίδα.

Από δω και πέρα ακολουθούν SPOILERS, γι΄αυτό αν δεν έχεις δει την 3η σεζόν, καλό είναι να προστατευτείς κλείνοντας το tab.

Στο 8ο επεισόδιο φτάνουμε στη μεγάλη αναμέτρηση. Όλοι οι πρωταγωνιστές του Stranger Things ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον Mind Flayer, το τέρας της άλλης διάστασης που οι Ρώσοι επανέφεραν και πάλι στην δική τους πραγματικότητα.

Μάικ, Λούκας, Γουίλ, Τζόναθαν, Νάνσι, Μαξίν και φυσικά η Eleven έχουν μείνει στο mall εγκλωβισμένοι από τον Μπίλι που το τέρας εισέβαλε μέσα του και τον άλλαξε. Ο Ντάστιν με την Έρικα, τον Στιβ και τη Ρόμπιν έχουν πάει στον μεγάλο μεταδότη που έφτιαξε ο Ντάστιν για να συνεννοείται με walkie talkie ακόμα και με άτομα σε άλλες πολιτείες. Κυρίως την κοπέλα του τη Σούζι που γνώρισε στην κατασκήνωση και ζει στη Γιούτα.

Ο Χόπερ με την Τζόις έχουν πάει στα έγκατα των εγκαταστάσεων της ρώσικης κατασκοπίας με σκοπό να κλείσουν την πύλη που βγήκε το τέρας και να την καταστρέψουν μια για πάντα. Εκεί όμως τα πράγματα δεν πάνε κατ΄ευχήν. Ο Χόπερ εγκλωβίζεται στο χώρο της ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να πεθάνει όταν η Τζόις αναγκάζεται να γυρίσει τους διακόπτες, αφού το τέρας ήταν έτοιμο να κατασπαράξει την Eleven.

Ο ήρωας του Χόκινς είναι νεκρός. Ο καιρός περνάει και η Τζόις μετακομίζει με τον Γουίλ, τον Τζόναθαν και την Eleven που έχει μένει πια μαζί τους μετά το θάνατο του Χόπερ. Οι ήρωες αποχαιρετιούνται μεταξύ τους, αποχωρίζονται τους έρωτες και τους δεσμούς φιλίας τους και το δάκρυ πέφτει κορόμηλο για τον θεατή του Stranger Things.

Κάπου εδώ έρχεται η σκηνή που γεννά μια ανατρεπτική θεωρία για ό,τι προηγήθηκε στην τρίτη σεζόν του Stranger Things. Κάπου στη Ρωσία, σε μια υπόγεια εγκατάσταση, υπάρχει ακόμα ζωντανό ένα Demodog, απ΄αυτά που είδαμε στη δεύτερη σεζόν και σκότωσαν τον Μπομπ.

Το σκυλί αυτό τρέφεται με ανθρώπους. Κάποιοι φύλακες πάνε να φέρουν το γεύμα του και βρίσκονται μπροστά σε δύο πόρτες. Επιλέγουν αυτή με τον Ρώσο κι όχι αυτή με τον Αμερικάνο. Ποιος είναι αυτός ο Αμερικάνος; Για πολλούς αυτός ο Αμερικάνος είναι ο Χόπερ. Κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο να στηριχθεί σεναριακά για την ενδεχόμενη 4η σεζόν, αλλά όχι κι απίθανο.

Στη σκηνή του θανάτου του Χόπερ δεν βλέπουμε κάποιο υπόλειμμα από το κατεστραμμένο το σώμα. Κάτι που γίνεται με τους άλλους που πέθαναν από την ακτινοβολία. Μάλιστα, αν προσέξει κανείς, δεν φαίνεται καν στο πλάνο όταν η Τζόις γυρνά τα κλειδιά. Η θεωρία λοιπόν λέει ότι βρήκε τρόπο να βγει από το δωμάτιο. Κι όπως βγήκε, έπεσε πάνω σε Ρώσους που έρχονταν να τους σταματήσουν και τον πήραν αιχμάλωτο.

Μοιάζει αρκετά τραβηγμένη αυτή η θεωρία. Αλλά η αλήθεια είναι πως αν υπάρξει 4η σεζόν, δε θα μπορεί να σταθεί χωρίς την παρουσία του Χόπερ. Θα έχει χαθεί μεγάλο κομμάτι του δεσμού του Stranger Things με τον θεατή.

Copy link
Powered by Social Snap