Πολύ καλά προετοιμασμένος ο Κυρ. Μητσοτάκης

14/07/19 • 12:10 | UPD 14/07/19 • 12:10

Newsroom eleftherostypos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ της γερμανικής εφημερίδας «Badische Zeitung», σύμφωνα με το οποίο «σπανίως ένας νέος πρωθυπουργός είναι τόσο καλά προετοιμασμένος όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης», αντικατοπτρίζει το πρώτο δείγμα γραφής του πρωθυπουργού και του νέου μοντέλου διακυβέρνησης που εισάγει.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Το γεγονός ότι όρισε εξαρχής για όλους τους υφυπουργούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες δείχνει ότι είχε σχεδιάσει εδώ και καιρό τις επόμενες κινήσεις του, δίνοντας από την πρώτη στιγμή το σύνθημα για σκληρή δουλειά χωρίς καμία καθυστέρηση. Oτι ήταν καλά προετοιμασμένη η κυβέρνηση φαίνεται και από τις πρώτες κινήσεις και αποφάσεις του ίδιου και των υπουργών του. Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων περιορίζονται, ενώ το κράτος εκσυγχρονίζεται.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέλαβε από τις πρώτες κιόλας ώρες δράση, αίροντας γραφειοκρατικά εμπόδια για να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό και να γίνουν κι άλλες επενδύσεις, ενώ και η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπουργείο το οποίο με μια ιδιαίτερη σημειολογία επέλεξε να επισκεφθεί πρώτο ο πρωθυπουργός, όχι μόνο βάζει τέρμα στο άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια, αλλά αποκαθιστά τη χαμένη αριστεία και δίνει βαθμό ελευθερίας στα σχολεία, ώστε να διευρυνθούν τα γνωστικά αντικείμενα και να αναβαθμιστεί το επίπεδο εκπαίδευσης.

Ο νέος αέρας φάνηκε και στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, όπου ο Μ. Χρυσοχοΐδης έστειλε από την αρχή το μήνυμα ότι παρήλθε η περίοδος της ανοχής και η Αστυνομία βγαίνει ξανά στους δρόμους για να επιτελέσει το έργο της, ενώ ακόμα και στον τομέα της πολιτικής προστασίας, παρά την πρωτοφανή θεομηνία, η κινητοποίηση ήταν άμεση, παρότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχει αφήσει ερείπια στον κρατικό μηχανισμό.

Επενδύσεις για δουλειές, λιγότερο και καλύτερο κράτος για εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι του κομματικού στρατού, καλύτερη Παιδεία και ασφάλεια είναι τα πρώτα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνοντας, μέχρι στιγμής, ότι τουλάχιστον έχει σχέδιο. Αυτά, άλλωστε, αποτελούν και αίτημα των πολιτών, μαζί με τη μείωση των φόρων, που είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται πως μπορεί να παράγει αποτελέσματα.

Από την έντυπη έκδοση 

Copy link
Powered by Social Snap