Ο Καμμένος θα γίνει ο πιο… χυδαίος αντίπαλος του Τσίπρα

14/01/19 • 10:49 | UPD 14/01/19 • 10:49

Το σκηνοθετημένο διαζύγιο αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη λόγω των επερχόμενων εκλογών τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Πάνο Καμμένο.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Μπαίνουμε σιγά σιγά στον τελευταίο γύρο της επιχείρησης εξαπάτησης των πολιτών. Μόνο έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πουλήσει αριστερο-λαϊκιστικό σανό. Μόνο έτσι οι ΑΝΕΛ -ή ό,τι απομείνει τέλος πάντων- μπορούν να πουλήσουν εθνολαϊκιστικό σανό.

ΤΟ διαζύγιο, όμως, όσο προσχεδιασμένο κι αν είναι δεν παύει να παραμένει διαζύγιο. Και μόλις ζορίσει η προεκλογική κατάσταση τότε έχουμε να ακούσουμε απίστευτα πράγματα.

ΟΙ «53» του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο είναι βέβαιο πως θα «ανακαλύψουν» ύστερα από τέσσερα χρόνια που βρίσκονταν αγκαλιασμένοι στην εξουσία με τους ΑΝΕΛ αυτό που γνώριζε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα καταγγείλουν τους ΑΝΕΛ ως ακροδεξιούς και ψεκασμένους.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ενδιαφέρον, όμως, θα έχουν οι αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου. Είναι δεδομένο πως θα καταγγείλει ως αποστάτες τους βουλευτές του κόμματός του που θα τον εγκαταλείψουν. Τι ειρωνεία. Θα κάνουν ό,τι έκανε και ο ίδιος το 2012 όταν εγκατέλειψε τη Ν.Δ. με την οποία εκλεγόταν επί δύο δεκαετίες.

ΑΛΛΑ αυτό θα είναι και το λιγότερο. Οσο θα πλησιάζουν οι κάλπες και τα ποσοστά των ΑΝΕΛ θα κυμαίνονται γύρω στο μηδέν τόσο θα… φουντώνει. Και θα γίνει ο πολιτικός που θα επιτίθεται με τον πιο χυδαίο τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα. Ναι, ο Πάνος Καμμένος που αποκαλούσε «συντρόφους» τα στελέχη της Κουμουνδούρου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο θα τους επιτίθεται με μένος.

ΚΑΙ επειδή έκανε καριέρα αερολογώντας είναι βέβαιο πως θα χρησιμοποιήσει την ίδια τακτική ενάντια και στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα παίρνει κάποια… μισή αλήθεια, θα την πασπαλίζει με fake γεγονότα και θα καθυβρίζει με εκκωφαντικό τρόπο τον πρώην συγκυβερνήτη του.

ΘΑ ξεχάσει τις αγκαλιές. Θα ξεχάσει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης». Θα ξεχάσει όλα τα καλά λόγια. Θα ξεχάσει τους θριάμβους για τους οποίους πανηγύριζε μαζί με τον πρωθυπουργό.

ΑΡΚΕΙ να δει κανείς τι συνέβη με τον Αλαβάνο, τον Βαρουφάκη, τη Ζωή και τον Λαφαζάνη. Μόλις έφυγαν από το μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν άγνωστα παρασκήνια που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά συγχρόνως μιλούν με τεράστια απαξίωση για τον πρωθυπουργό.

Ε, βάλτε όσα λένε οι παραπάνω αποπεμφθέντες και προσθέστε τις γραφικές… σάλτσες του Πάνου Καμμένου. Από τη μια θα γελάσουμε πολύ. Από την άλλη, όμως, θα κλάψουμε όταν διαπιστώσουμε σε ποιους δόθηκε η ευκαιρία να κυβερνήσουν τη χώρα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου