Ο πρώην μέσος πέρασε σχεδόν ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Μονπελιέ (1975-85), συμβάλλοντας στην άνοδο αυτού του συλλόγου, που ίδρυσε ο πατέρας του Μπερνάρ με τον Λουί Νικολέν, πριν γίνει προπονητής.
Γεννημένος στο Μονπελιέ, ο Ζαν-Λουί Γκασέ έχει επιστρέψει επανειλημμένα στην αγαπημένη του ομάδα. Έχει επίσης προπονήσει και άλλους γαλλικούς συλλόγους, όπως η Σεντ-Ετιέν, η Μπορντό και πιο πρόσφατα η Μαρσέιγ. Ένας μακροχρόνιος και απαραίτητος βοηθός του Λοράν Μπλαν, πρώτα στη Μπορντό, στη συνέχεια στην εθνική ομάδα της Γαλλίας (από το 2010 έως το 2012) και αργότερα στην Παρί Σεν Ζερμέν (από το 2013 έως το 2016), διετέλεσε επίσης προπονητής της εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού μέχρι το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2023, παραιτούμενος στα μέσα ενός τουρνουά που οι «Ελέφαντες» τελικά κέρδισαν στην έδρα τους.
Η ανάρτηση της Μονπελιέ για το θάνατο του Γκασέ
«Η Μονπελιέ έμαθε σήμερα με απέραντη θλίψη την απώλεια του Ζαν-Λουί Γκασέ. Γιος του Μπερνάρ Γκασέ, ενός από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου της Παϊγιαντίν δίπλα στον πρόεδρο Λουί Νικολέν, ο Ζαν-Λουί υπηρέτησε διαδοχικά τον σύλλογο ως ποδοσφαιριστής, εκπαιδευτής και στη συνέχεια ως προπονητής της πρώτης ομάδας σε τρεις διαφορετικές θητείες, με τελευταία από τον Οκτώβριο του 2024 έως τον Απρίλιο του 2025.
Παιδί του συλλόγου, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του σε όσους τον γνώρισαν, μέσα από τον επαγγελματισμό, την καλοσύνη και την αστείρευτη διάθεσή του να μεταδίδει γνώση. Υπήρξε επίσης ένας σπουδαίος πρεσβευτής των ακαδημιών της Μονπελιέ, τις οποίες μετέφερε και ανέδειξε σε κορυφαίους συλλόγους, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Εσπανιόλ, η Σεντ Ετιέν, αλλά και η Μαρσέιγ, καθώς και στην εθνική Γαλλίας, όπου διετέλεσε βοηθός προπονητή του Λοράν Μπλαν. Σήμερα, ο σύλλογος της Μονπελιέ έχασε μία από τις πιο εμβληματικές του μορφές.
Η θλίψη μας είναι τεράστια, καθώς θυμόμαστε το χαμόγελό του, τη μοναδική του φωνή και την κοφτερή αίσθηση της έκφρασης που τον χαρακτήριζε. Ο πρόεδρος Λοράν Νικολέν και ολόκληρος ο σύλλογος εκφράζουν τα πιο ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ζαν-Λουί Γκασέ, ιδιαίτερα στον γιο του Ρομπέν, νυν βοηθό του Ζουμανά Καμαρά στην τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας, στην κόρη του Κοραλί, στη μητέρα του Ελιάν και σε ολόκληρη την οικογένεια Γκασέ».

![Οι Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου εύχονται «Χρόνια Πολλά» – Το χαμένο στολίδι του ΠΑΟΚ, Ο Λεόνε, τα δώρα στο Κορωπί και ο Νίκολιτς [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/big4-150x150.jpg)