Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στα Άνω Λιόσια: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε χώρο στάθμευσης κατοικίας

Η αντεπίθεση Γεωργιάδη, οι χαμηλές «πτήσεις» Καρυστιανού και τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό 

17 λεπτά
Η αντεπίθεση Γεωργιάδη, οι χαμηλές «πτήσεις» Καρυστιανού και τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό 

Παραπολιτικά, φήμες και μυστικά από την πολιτική και όχι μόνο.

Αντεπίθεση Γεωργιάδη σε ΣΥΡΙΖΑ και Σαλμά

Σφοδρή επίθεση στον Μάριο Σαλμά και στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ξαναζεσταμένο φαγητό» την επαναφορά της υπόθεσης Novartis από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η αρχειοθέτηση της δικής του υπόθεσης και του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει κριθεί νόμιμη και δεν υπάρχουν νέα στοιχεία. Οπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν, παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει κλείσει οριστικά. «Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει ένα ξαναζεσταμένο φαγητό. Είναι το κόμμα που οργάνωσε και ενορχήστρωσε τη σκευωρία Novartis. Που είχε έναν υπουργό, τον κ. Παπαγγελόπουλο, που καταδικάστηκε για τη σκευωρία Novartis. Και ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τους τότε προστατευόμενους μάρτυρες ως ψευδομάρτυρες και συκοφάντες σε πρώτο και εφετειακό βαθμό, δεν έχει ζητήσει μία συγγνώμη από όλους εμάς που ταλαιπώρησε. Αυτό το κόμμα, αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι. Αντί να ζητάει συγγνώμη, μου ξανακάνει επίθεση», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες καταγγελίες του Μάριου Σαλμά, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε (ΕΡΤ) ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα νέο στοιχείο, αλλά επαναλήφθηκαν ισχυρισμοί που έχουν ήδη εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. «Ο κ. Σαλμάς δεν είπε κάτι καινούργιο. Ξαναμάσησε τα ίδια. Είπε ένα βράδυ σε μια εκπομπή ότι έχω στήσει έναν διαγωνισμό στα νοσοκομεία. Του κάνω μήνυση. Σταματάει να μιλάει γι’ αυτό, γιατί καταλαβαίνει ότι θα τον καταδικάσω σε λίγο στα δικαστήρια. Αίρεται η ασυλία του. Την ώρα που αίρεται η ασυλία του, αμυνόμενος, πετάει μια σειρά λάσπης και αντί η κοινή γνώμη και η Βουλή να πουν “αυτά έχουν κριθεί, τα έχουμε πει στα δικαστήρια”, αναμασάνε πάλι τα πολιτικά κόμματα, τα αντίπαλα σε εμένα, ξανά την ίδια ιστορία, λες και είμαστε στο 2018».

Μειώθηκαν οι ροές από Λιβύη προς Κρήτη

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία μιας μόνιμης μεταναστευτικής διαδρομής από τη Λιβύη προς την Κρήτη και ότι είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέτρο, εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν, έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι οι θαλάσσιες ροές από τη Λιβύη εμφανίζουν σήμερα μείωση σχεδόν 30%. Σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη δημιουργία των «return hubs», ο κ. Πλεύρης εκτίμησε ότι οι πρώτες συμφωνίες με τρίτες χώρες μπορούν να επιτευχθούν μέσα στο 2026, με την Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του νέου μοντέλου.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Χριστοδουλίδη

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο. «Συναντιόμαστε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Να ξεκινήσω λέγοντας ότι, δυστυχώς, φαίνεται ότι τα τύμπανα του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας ηχούν πάλι δυνατά και ενδεχομένως να βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Σε αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, ο συντονισμός μας νομίζω ότι καθίσταται πιο επίκαιρος παρά ποτέ, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι έχουμε μια πολύ σημαντική κινητικότητα στο Κυπριακό ζήτημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας για άλλη μια φορά την απόλυτη στήριξή του στην Κύπρο και στην ανάγκη εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως η στρατηγική και πολιτική βούληση στην Κύπρο έχει οδηγήσει σε διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό.

Μητσοτάκης: «Κανένα πεδίο συνεννόησης με Σαμαρά»

Εκλεισε κάθε συζήτηση για πιθανή συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με συνέντευξή του στο OPEN, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι σέβεται όλους τους πρώην προέδρους της Ν.Δ. και τους πρώην πρωθυπουργούς, σημείωσε όμως ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικές του απόψεις και για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται». Και πρόσθεσε: «Δεν έχω υποχρέωση να συμφωνώ σε όλα με τους πρώην πρωθυπουργούς. Η κυβέρνηση αυτή εξελέγη από τον ελληνικό λαό για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Τελεία και παύλα». Ρωτήθηκε, δε, για το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος και πώς βλέπει μια τέτοια πρωτοβουλία, αποφεύγοντας ωστόσο να κάνει πρόβλεψη και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σήμερα πεδίο συνεννόησης με τον πρώην πρωθυπουργό. «Υπάρχει μία ουσιαστική δημόσια αμφισβήτηση του πυρήνα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμένα. Αρα, πεδίο συνεννόησης με τον κύριο Σαμαρά δεν υπάρχει απολύτως κανένα».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

ΨΙΘΥΡΟΙ

Ανάσα ξεκούρασης θα πάρει τον Αύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα πηγαδάκια του Προεδρικού Μεγάρου, με βασικό προορισμό τα αγαπημένα του Χανιά. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, η ατζέντα είναι πλούσια, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται ήδη στο Σάλτσμπουργκ ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, το τελευταίο πριν από τις θερινές διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Σύντομη συνομιλία με τον Βασίλη Βιλιάρδο, που εκπροσώπησε την Ελληνική Λύση, είχαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Ανδρουλάκης περιμένοντας να προσέλθει ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Κουτσούμπας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη διαφορετική εικόνα φέτος στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που έγινε στους εσωτερικούς χώρους λόγω της βροχής, και απάντησε:«Προτιμώ το πράσινο», με τον κ. Ανδρουλάκη να αστειεύεται και να μιλάει για το ΠΑΣΟΚ. «Δεν εννοούσα το ΠΑΣΟΚ», έσπευσε, χαριτολογώντας, να ξεκαθαρίσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις

ΦΗΜΕΣ

Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού δεν «τραβάει». Είναι και το κλίμα που συναντά η ίδια στις περιοδείες της. Πρόσφατο παράδειγμα η επίσκεψή της στη Χαλκίδα, όπου η επικεφαλής της Ελπίδας για τη Δημοκρατία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη στη βόλτα της στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας μεγάλη αμηχανία τόσο στην ίδια όσο και σε όσους τη συνόδευαν.

Απουσίες και «πηγαδάκια»

Συζητήθηκε η απουσία των πρώην πρωθυπουργών, Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα

Με λαμπρότητα, απουσίες που συζητήθηκαν και με μία μικρή αλλαγή που «επέβαλε» η νεροποντή της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου και όχι στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και στο παραδοσιακό κιόσκι των πολιτικών αρχηγών. Την εκδήλωση τίμησαν ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ επέλεξαν να μην παραστούν οι Ρ. Δούρου, Δ. Νατσιός, Ζ. Κωνσταντοπούλου. Ο Β. Βιλιάρδος εκπροσώπησε τον Κ. Βελόπουλο, που απουσίαζε επίσης. Τα πηγαδάκια ήταν πολλά και οι συζητήσεις πυκνές. Συζητήθηκε επίσης η απουσία των πρώην πρωθυπουργών, Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα.

Μηνύματα

Ο Κ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη και ανέφερε ότι έχει ζητήσει από όλους στο Μέγαρο Μαξίμου να έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές τους «το βράδυ της 16ης Αυγούστου». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του, καυτηρίασε νοοτροπίες διχασμού προκαλώντας θετικά σχόλια: «Ο οξύτατος διχασμός που χαρακτήρισε την εποχή της κρίσης προκάλεσε συνέπειες από τις οποίες δεν έχουμε ακόμα ανακάμψει. Η προηγούμενη δεκαετία πρέπει να γίνει μάθημα για την πολιτική τάξη, αλλά και για τον λαό: Και το κυριότερο μάθημα είναι ότι η αντιπαράθεση πρέπει να υποχωρεί εκεί που αρχίζει ο σκληρός πυρήνας του εθνικού συμφέροντος. Δεν μπορούμε να ζητάμε ενότητα, όταν εμείς καλλιεργούμε τη διαίρεση». Παρόντες ήταν υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού και μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Η Ρένα Δούρου, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ενοχληθεί από τη συγκυβέρνησή της με τους ΑΝΕΛ, αισθάνθηκε όψιμα την… ευαισθησία για ακροδεξιούς, τους οποίους επικαλέστηκε για να μην πάει στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 52η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Οι αλά καρτ ευαισθησίες της κυρίας Δούρου δεν πείθουν. Η νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε απλώς να προχωρήσει σε μία κίνηση εντυπώσεων σε ένα κόμμα το οποίο μας έχει εντυπωσιάσει με τις διαρκείς κυβιστήσεις και τη δημοσκοπική του κατάρρευση.

ΕΙΠΑΝ

Το ΠΑΣΟΚ ξεκινά παρατηρητήριο τιμών για την ακτοπλοΐα

Πρόεδρε, το λιμάνι των δημοσκοπήσεων φεύγει…

Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Εξευτελισμός που δεν έχει όρια η ανεξαρτητοποίηση του Φάμελλου

Μήπως βρεθείτε ξανά μαζί;

Νίκος Φαραντούρης, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Η αλήθεια δεν έχει ανάγκη από τεχνάσματα»

Δύο σοβαρές κακουργηματικές διώξεις άσκησαν οι κυπριακές αρχές με φόντο τη λεγόμενη υπόθεση «Σάντη». Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου καταχώρισε ποινική υπόθεση με 101 κατηγορίες. Η μία υπόθεση αφορά τον δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη και η άλλη το πρόσωπο που αναφέρεται ως «Σάντη». Σε αυτή την περίεργη υπόθεση είχε αναφερθεί και το όνομα του υφυπουργού Γιώργου Μυλωνάκη, λίγες εβδομάδες πριν από την κατάρρευσή του στο Μέγαρο Μαξίμου. Κάποιοι επιχείρησαν να τον εμπλέξουν, κατασκευάζοντας, σύμφωνα με όσα είχαν καταγγελθεί, διαλόγους και ηχητικά ντοκουμέντα με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Γ. Μυλωνάκης αναδημοσίευσε ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο είναι αποκαλυπτικές. Η υπόθεση οδηγείται πλέον ενώπιον του Κακουργιοδικείου, εκεί όπου αποδίδεται δικαιοσύνη: στις δικαστικές αίθουσες και όχι στα λαϊκά δικαστήρια των κοινωνικών δικτύων. Ο Γιώργος Μυλωνάκης δεν κρύφτηκε ποτέ. Εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη, γνωρίζοντας ότι η αλήθεια δεν έχει ανάγκη από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η υπόθεση αυτή ας αποτελέσει ένα μάθημα για όλους. Για όσους έσπευσαν να υιοθετήσουν καταγγελίες χωρίς αποδείξεις. Για όσους αναπαρήγαγαν ισχυρισμούς χωρίς την παραμικρή επιβεβαίωση. Και για όσους πίστεψαν ότι η συκοφαντία μπορεί να υποκαταστήσει την αλήθεια»

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΝΔ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ MARC

Πρώτη με διαφορά παραμένει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα». Το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται με ενισχυμένα ποσοστά και συγκεντρώνει 30,8% στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, έναντι 16,8% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, το κόμμα Καρυστιανού με 7,4% και με βουτιά τριών μονάδων από την προηγούμενη έρευνα. Η Ελληνική Λύση καταγράφει 7,5%, το ΚΚΕ 6,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 5,5% και η Φωνή Λογικής 3,5%.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται το ΜέΡΑ25 με 3,1%, η Νίκη με 1,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,3%, οι Σπαρτιάτες με 1,2% και οι Δημοκράτες του Στέφανου Κασσελάκη με 1,1%, ενώ η Νέα Αριστερά έχει εξαϋλωθεί και δεν ανιχνεύεται ( 0,3%).

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]