Απολύτως ψευδές και αποκυήματα φαντασίας χαρακτηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» ο Γιώργος Γεραπετρίτης το οποίο ανέφερε πως είχε ιδιωτική συνάντηση με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.
«Στο φύλλο της Κυριακής 2 Αυγούστου 2026, η εφημερίδα “Εστία” αναφέρεται σε δήθεν δείπνο, το οποίο είχα στην οικία “επιχειρηματία” με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ‘Αννα Διαμαντοπούλου και Μανώλη Χριστοδουλάκη», σημειώνει ο κ. Γεραπετρίτης. «Συνοδεύεται δε, από μονταρισμένη φωτογραφία, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, που εμφανίζει τους τρεις μας ως συνδαιτυμόνες, παραθέτοντας μάλιστα αναλυτικές λεπτομέρειες της ανύπαρκτης μεταξύ μας συζήτησης».

«Τόσο το δημοσίευμα, όσο και το οπτικό υλικό είναι στο σύνολό τους απολύτως ψευδή και αποκυήματα φαντασίας», τονίζει.
«Εικάζω δε ότι ανάλογη κατηγορηματική διάψευση θα υπάρξει και εκ μέρους των αναφερόμενων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ουδέποτε έχω συναντήσει ιδιωτικά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, προσθέτει, «η εφημερίδα ουδέποτε ζήτησε την άποψή μου για το θέμα και ενήργησε σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το δημοσίευμα δε αυτό έρχεται σε συνέχεια και άλλων αστοιχείωτων πρωτοσέλιδων της συγκεκριμένης εφημερίδας που στρέφονται προσωπικά και ονομαστικά εναντίον μου, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μυθεύματα».
«Είναι στα δικά μου μάτια πλέον εντελώς προφανές ότι πρόκειται σαφώς περί προσωπικής μου στοχοποίησης, αλλά και εκ του αποτελέσματος σοβαρής διατάραξης του πολιτικού συστήματος. Οι πολίτες έχουν γνώση για να αντιλαμβάνονται τα εξόφθαλμα ψεύδη και ό,τι τα υποκινεί».
«Κατ’ ελάχιστον αναμένω την πλήρη και αμελλητί ανασκευή του δημοσιεύματος από την εφημερίδα», καταλήγει.
Τι ανέφερε το δημοσίευμα
Το δημοσίευμα της εφημερίδας είχε τον τίτλο «Δείπνο Γεραπετρίτη-Διαμαντοπούλου για συγκυβέρνηση παραγραφής!» με τους τρεις να κάθονται σε ένα υποτιθέμενο δείπνο και να συζητούν σε σοβαρό ύφος.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το «δείπνο» έλαβε χώρα στην πρώην οικία του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, όπου «συζητήθηκαν σενάρια αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη και μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Η φωτογραφία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διαψεύδουν Διαμαντοπούλου, Χριστοδουλάκης
Λίγο αργότερα ήρθε και η διάψευση των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κάνουν λόγο για «ακραίως ψευδή», «ανυπόστατα», «συκοφαντικά» και «προσβλητικά δημοσιεύματα».

Ειδικότερα, με σημερινή ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρει ότι διαψεύδει «απόλυτα το σημερινό, ακραίως ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Εστία της Κυριακής’, με θέμα δήθεν δείπνο Γεραπετρίτη, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκη για ‘συγκυβέρνηση παραγραφής’». Καλεί την εφημερίδα «να το διαψεύσει και να το ανακαλέσει άμεσα, αλλά και να ζητήσει συγγνώμη για το συκοφαντικό δημοσίευμα». «Εννοείται ότι, αν δεν το πράξει άμεσα, επιφυλάσσομαι για την άσκηση των δικαιωμάτων μου, σύμφωνα με τον νόμο», σημειώνει.
«Είναι γνωστό ότι δεν πτοούμαι ποτέ από επιθέσεις, πόσο μάλλον από τέτοιες κατάπτυστες κατασκευές. Συνεχίζω με ευπρέπεια, αλλά και με την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος, να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την πολιτική αλλαγή και την κάθαρση που έχει ανάγκη η χώρα», τονίζει η κ. Διαμαντοπούλου.
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης γνωστοποίησε χθες το βράδυ ότι απέστειλε εξώδικο στην ιστοσελίδα radar.gr «για το απολύτως ψευδές, ανυπόστατο, συκοφαντικό και προσβλητικό της προσωπικότητάς μου δημοσίευμα που ανάρτησε υπό τον τίτλο: ‘Αποκλειστικό: Χριστοδουλάκης, Διαμαντοπούλου και “γαλάζιος” ισχυρός άνδρας στην οικία πασίγνωστου επιχειρηματία…’ και και υπότιτλο: ‘Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις, οι έντονες πιέσεις της αγοράς για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και το μεγάλο δίλημμα απέναντι στις επίσημες απαγορεύσεις του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τη Δεξιά.’.
«Κομμένα τα παιχνίδια, ούτε μισό εκατοστό ανοχής στην οργανωμένη συκοφαντία, σε βάρος του προσώπου μου, αλλά και του ΠΑΣΟΚ συνολικά! Η πολιτική αντιπαράθεση αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας. Η συκοφαντία όμως δεν αποτελεί δημοσιογραφία. Η κατασκευή ανύπαρκτων περιστατικών με σκοπό την πολιτική απαξίωση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου των πολιτών δεν αποτελεί άσκηση της ελευθερίας του Τύπου αλλά κατάχρηση αυτής». Ο κ. Χριστοδουλάκης δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, όπως αναφέρει, «ότι οι προσπάθειες πολιτικής στοχοποίησης και σπίλωσης της προσωπικότητάς μου, αλλά και του πολιτικού μου χώρου, δεν πρόκειται να ανακόψουν τη δημόσια δράση μου. Η ίδια ακριβώς αντιμετώπιση θα αφορά και οποιονδήποτε άλλον αναπαράγει αντίστοιχες ψευδείς ειδήσεις» έγραψε.
Το νέο «χτύπημα» του Χριστοδουλάκη – «Η πολιτική Δημοκρατία δεν είναι πρϊόν ΑΙ»
Με μία νέα ανάρτηση «χτύπησε» το μεσημέρι της Κυριακής (2/8) ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Ανατολικής Αττικής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Η πολιτική αλλαγή δεν είναι προϊόν συκοφαντίας και τεχνητής νοημοσύνης!
Στη δημοκρατία μας έχουμε κερδίσει το δικαίωμα μας να συμφωνούμε και να διαφωνούμε πολιτικά. Να κουβεντιάζουμε «ήσυχα και απλά» ακόμα και όταν ασκούμε σκληρή κριτική.
Έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να αντιπαρατιθέμεθα με επιχειρήματα.
Αυτό είναι η ουσία του δημόσιου διαλόγου.
Εκείνο όμως που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτό είναι η κατασκευή ανύπαρκτων γεγονότων, η αναπαραγωγή ανυπόστατων ισχυρισμών χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση και, ακόμη χειρότερα, η χρήση εικόνων που αποτελούν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης για να προσδώσουν δήθεν αληθοφάνεια σε ένα ψευδές αφήγημα.
Όταν, μάλιστα, αυτή την πρακτική την υιοθετεί μία από τις ιστορικότερες εφημερίδες της χώρας, η δημοσιογραφική εκτροπή είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Αυτό ακριβώς επέλεξε δυστυχώς να κάνει η εφημερίδα «Εστία», δημοσιεύοντας πρωτοσέλιδο με το οποίο εμφανίζει δήθεν «μυστικό δείπνο» μεταξύ εμού, της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Γεραπετρίτη, με αντικείμενο ανύπαρκτες μετεκλογικές συνεννοήσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ένα δημοσίευμα που είναι απολύτως ψευδές, ανυπόστατο, συκοφαντικό, αντίθετο με τις αξίες που διαχρονικά πρεσβεύω και προσωπικά, αλλά και ο πολιτικός μου χώρος, και συνοδεύεται από μια φωτογραφία που είναι δια γυμνού οφθαλμού προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.
Το ζήτημα, όμως για μένα δεν ήταν ποτέ η προσωπική μου στοχοποίηση.
Είναι η συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ, της μόνης πολιτικής δύναμης που μπορεί να κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή στη χώρα.
Μια προσπάθεια που επιχειρεί να πλήξει την αυτονομία, την αξιοπιστία και την προοπτική της παράταξης μας μέσα από κατασκευασμένα σενάρια και πολιτική μυθοπλασία.
Ο καθένας από εμάς είναι περαστικός στην σύντομη πολιτική του διαδρομή. Αυτό που δεν είναι ανεκτό, είναι το ΠΑΣΟΚ να επιχειρείται να γίνει βορρά στις συμπληγάδες παράλληλων συμφερόντων που τελικά συνηγορούν στη διαιώνιση της πολιτικής στασιμότητας στη χώρα.
Όσοι αναζητούν συγχωροχάρτια και άφεση αμαρτιών να ψάξουν αλλού.
Εμείς δεν παίζουμε ούτε με την αλήθεια, ούτε με την ηθική, και κυρίως ούτε με την προοπτική της πολιτικής αλλαγής στον τόπο, την οποία μπορεί να εγγυηθεί μόνο το ΠΑΣΟΚ!






















